Το άρθρο 24 και οι φωτιές

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πυρκαγιές στα δάση έχουν ένα συγκεκριμένο κύκλο που είναι ταυτόσημος με τον πολιτικό. Σε περίοδο των εκλογών -όταν οι πολιτικοί είναι ευάλωτοι σε πιέσεις λόγω ψηφοθηρίας- ο αριθμός των εμπρησμών αυξάνεται εκθετικά. Το ίδιο συμβαίνει και κάθε φορά που ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας για τους καταπατητές, όποτε δηλαδή κυβερνήσεις συζητούν τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων στα δάση, ή την αναμόρφωση του συνταγματικού πλαισίου που τα προστατεύει. Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με το άρθρο 24 του Συντάγματος, υπενθυμίζει το αυτονόητο σε κάθε ελληνική κυβέρνηση. Η χύδην συζήτηση για τα δάση ενθαρρύνει τους καταπατητές και εμπρηστές, τους δίνει το «πράσινο φως» για τον σφετερισμό και την καταστροφή του εθνικού μας πλούτου.

Η προειδοποίηση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά την κόλαση που έζησε η χώρα. Η πολιτική υπευθυνότητα είναι ασπίδα σε τραγωδίες σαν αυτές που πρόσφατα ζήσαμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή