Η Φλόγα της Ελπίδας απέκτησε βαθύτερο νόημα…

Η Φλόγα της Ελπίδας απέκτησε βαθύτερο νόημα…

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ας είναι η Φλόγα της Ελπίδας η μόνη Φωτιά που καίει…». Στον δρόμο της για το Πεκίνο τρέχει η Φλόγα της Ελπίδας, που άναψε στην Πνύκα στις 29 Ιουνίου – με τον ήλιο να αρνείται να δώσει φλόγα μέσα από το ηλιακό κάτοπτρο, τη δείξαμε τη φωτογραφία της μικρής ιέρειας που κλαίει. Στις 28 Ιουνίου το βράδυ είχε καεί η Πάρνηθα, μπροστά στα μάτια μας, και τον Παρθενώνα την επομένη ημέρα της Τελετής τύλιγε γάζα αιθάλης και καπνού. Η Φλόγα της Ελπίδας, όμως, άναψε και γύρω της ενώθηκαν τα χέρια των Ελλήνων και ξένων αθλητών των Special Olympics σε συναδέλφωση σκοπού. Στις 24 Σεπτεμβρίου, η Φλόγα θα βρίσκεται στο Σινικό Τείχος, θα κατηφορίζει για τη Σαγκάη όπου από 2 έως 11 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται οι ΧΙΙ (δωδέκατοι) Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics, στους οποίους παίρνει μέρος η Ελλάδα με 145 αθλητές και αθλήτριες από 14 έως 22 ετών. Η Φλόγα που άναψε στην Πνύκα μεταφέρει την ελπίδα στον βωμό της Σαγκάης. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής, με επικεφαλής την πρόεδρο του Special Olympics Ελλάς κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου και 20 βοηθούς και προπονητές, θα μεταφέρουν με τη σειρά τους το μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης, με την ελληνική αποστολή να παίρνει μέρος σε 14 αθλήματα. Την αισιοδοξία αυτή θα μοιραστούν με άλλους 7.000 συναθλητές τους που θα βρίσκονται στη Σαγκάη, για να αγωνισθούν σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής αντάξιο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Εκεί, στη μακρινή Σαγκάη, με τη Φλόγα της Ελπίδας -ως «μόνη Φωτιά να καίει»- οι αθλητές θα απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στους ΧΙΙΙ, 13ους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που με συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια θα φιλοξενήσει το 2011 η Αθήνα μας.

Στη Θεσσαλονίκη

Μεθαύριο, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007, στο ξενοδοχείο Electra Palace στην πλατεία Αριστοτέλους, η πρόεδρος των Special Olympics κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Ορφανός θα παρουσιάσουν σε ειδική εκδήλωση τους σαράντα αθλητές S.O. από τη Βόρεια Ελλάδα, που θα πάρουν μέρος στους Αγώνες της Σαγκάης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παραδώσουν στους αθλητές τον αθλητικό τους ολυμπιακό εξοπλισμό, με παρόντες και τους χορηγούς της ελληνικής αποστολής. Για τα παιδιά αυτά, με τη νοητική υστέρηση, όμορφα, γλυκά, έξυπνα, ο δρόμος για τη Σαγκάη είναι ο δρόμος της Ελπίδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή