Συντονίζοντας το μπλα-μπλα…

Συντονίζοντας το μπλα-μπλα…

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σάμπως και που τους ρωτάς, σου απαντάνε; Ο,τι θέλουν αυτοί λένε. Απορώ με το κουράγιο σου». Με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο σχολίασε ο περιπτεράς της γειτονιάς μου, την εκπομπή που μόλις είχε παρακολουθήσει και είχα την «τύχη» να συντονίζω ένα από τα προηγούμενα βράδια. Και οφείλω μια προκαταβολική συγγνώμη, σήμερα, από τους αναγνώστες, καθώς όσα θα διαβάσετε θα τα υπογράψω όχι ως συντάκτης της «Κ», αλλά με την ετέρα ιδιότητά μου, του τηλεοπτικού δημοσιογράφου, που αυτές τις ημέρες εις μάτην προσπαθεί να συμβάλει σε ένα πολιτισμένο και ουσιαστικό διάλογο των υποψηφίων που διεκδικούν την ψήφο μας.

«Θα ‘θελα να μου πείτε αν στη διάρκεια των 3,5 ετών που πέρασαν, υπήρξε έστω μια φορά που να διαφωνήσατε με τον ηγέτη του κόμματός σας», ήταν μια πιο «προωθημένη» ερώτηση που επιχείρησα τις προάλλες μήπως και «σπάσω» τη μονοτονία της «συζήτησης». Ιδού οι απαντήσεις. Ο εκπροσωπών την κυβέρνηση είπε: «Εμείς είχαμε τη μεγάλη χαρά να δούμε τον ίδιο τον αρχηγό μας να προβαίνει σε μια γενναία πολιτική πράξη, κάνοντας αυτοκριτική για κάποιες καθυστερήσεις που όμως οφείλοντο στην κατάσταση που παραλάβαμε.. μπλα μπλα. Ο εκπροσωπών την αξιωματική αντιπολίτευση: Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ δίνει μια μάχη, ενωμένο, δυνατό και μια τέτοια ερώτηση μας απομακρύνει από το ζητούμενο που είναι η καταστροφική πολιτική της Ν.Δ. τα τελευταία 3,5 χρόνια… μπλα μπλα. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ: Εμείς είμαστε συλλογικό κόμμα, όχι αρχηγικό, αλλά με το ερώτημά σας αναδεικνύεται περίτρανα ο τρόπος που λειτουργούν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ την τελευταία 20ετία… μπλα μπλα. Και ο εκπροσωπών το ΣΥΡΙΖΑ: «Οσο και να μιλάμε καμιά ανατροπή δεν μπορεί να γίνει από τα 2 μεγάλα κόμματα, η κερδοφορία των τραπεζών θα συνεχίζεται…

Η παράθεση των «απαντήσεων» είναι τυχαία. Διότι, πιστέψτε με, όσοι επιχειρούμε τις τελευταίες ημέρες να θέτουμε ακόμη και αυτονόητες ερωτήσεις που πιστεύουμε ότι έχουν οι τηλεθεατές, δοκιμάζουμε την ίδια έκπληξη, όταν συνειδητοποιούμε ότι «συντονίζουμε» μια «συζήτηση κωφών» -και συγγνώμη από τους πολίτες με τη συγκεκριμένη αναπηρία. «Επιτρέψτε μου πριν σας απαντήσω, ένα σχόλιο σε όσα μόλις ακούστηκαν», λένε όλοι και η κασέτα αρχίζει. Ακόμη κι αν επιστρατεύσεις το θράσος σου και τους πεις «όχι δεν σας επιτρέπω, παρακαλώ απαντήστε στο δικό μου ερώτημα», ουδόλως αλλάζει κάτι. «Θα έρθω και στο ερώτημά σας», σου λένε και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Τις προάλλες και ενώ ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ έλεγε τα «δικά» του επί 5 λεπτά, τον διέκοψα λέγοντας «ο χρόνος σας τέλειωσε, ο λόγος περνά στο ΣΥΡΙΖΑ». Ξέρετε τι μου είπε; «Μα δεν απάντησα στο ερώτημά σας»!

Μην εκλάβετε τα παραπάνω ως απόπειρα δημοσιογραφικής δικαιολόγησης των ατερμόνων συζητήσεων που σας κάνουν να αλλάζετε κανάλι για να «πέσετε» σε μια αντίστοιχη εκπομπή με λιγότερο ή περισσότερο καβγά για το τίποτα. Δείτε το ως μια ειλικρινή κατάθεση ενός «παθόντος» που αυτές τις μέρες αισθάνεται ότι θα ήθελε να κάνει ζάπινγκ ακόμη και στην εκπομπή που παρουσιάζει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή