Το κράτος στρατηγείο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το ότι στην Ελλάδα είμαστε προσηλωμένοι στην εκλογική αναμέτρηση, δεν πρέπει να παραβλέψουμε κάποιες ανησυχητικές διεθνείς οικονομικές εξελίξεις που πιθανώς να καθορίζουν περισσότερα για το μέλλον της χώρας από τη διαφορά των δύο κομμάτων. Το γεγονός ότι το πετρέλαιο κινείται πλέον σε τιμές άνω των 80 δολαρίων επηρεάζει άμεσα τη οικονομία μας – ειδικά αν σκεφτούμε ότι ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με εκτίμηση 65 δολαρίων.

Αυτό δείχνει πόσο σύνθετο είναι το έργο της επόμενης κυβέρνησης και την αβεβαιότητα που δημιουργείται ειδικά σε μία χώρα η οποία είναι ενεργειακά εξαρτημένη κατά 70% από το πετρέλαιο. Δείχνει επίσης ότι το οικολογικό αίτημα, που τελικά ελάχιστα συζητήθηκε σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο, μπαίνει και από άλλη πόρτα. Μετά τις μεγάλες καταστροφές λόγω πυρκαγιών καταλάβαμε την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης του περιβάλλοντος. Με το πετρέλαιο στα ύψη αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη στροφής σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο ελληνικός λαός θέλει πλέον από τις κυβερνήσεις να προβλέπουν και να προετοιμάζουν τη χώρα για τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Αυτό απαιτεί βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές για ένα κράτος-στρατηγείο και όχι ένα κράτος που λαχανιασμένο τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή