Τα κόμματα δεν είναι θυγατρικές

Τα κόμματα δεν είναι θυγατρικές

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα κόμματα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι θυγατρικές εταιρείες κανενός. Τη βασική αυτή αρχή, χωρίς την οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία μας, θα ήταν καλό να την θυμούνται ορισμένοι αυτές τις δύσκολες μέρες. Το ΠΑΣΟΚ υπέστη μία οδυνηρή ήττα και πρέπει το ίδιο να αποφασίσει τι και ποιον πρέπει να αλλάξει. Κάποιοι επιχειρηματικοί και εκδοτικοί κύκλοι το θέλουν παράρτημα των συμφερόντων τους. Αν το ΠΑΣΟΚ ακολουθήσει τις μεθοδεύσεις που υπαγορεύουν, θα βυθισθεί στο πολιτικό περιθώριο. Η «Κ» δεν υποστηρίζει κανέναν υποψήφιο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά είναι σαφώς αντίθετη στη συνέχιση μιας παράδοσης χειραγώγησής της.

Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τη σημερινή κυβέρνηση. Ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να συγκρουσθεί με το εκδοτικό και το κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό κατεστημένο και γι’ αυτό κέρδισε. Ορισμένα στελέχη της κυβέρνησής του έχουν ήδη γοητευθεί από τα σαλόνια της συνδιαλλαγής, τα οποία συχνά οδηγούν και στην ίδια τη συναλλαγή. Αν ο πρωθυπουργός δεν βάλει από την αρχή της νέας θητείας του φρένο σε αυτά τα φαινόμενα, η συνέχεια θα είναι δυστυχώς προβλεπτή. Ο μέσος Ελληνας παρακολουθεί και κρίνει. Αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική πρέπει να απογαλακτισθεί από τα μεγάλα συμφέροντα και επικροτεί τα κόμματα και τους ηγέτες που τολμούν μια αυτόνομη και αυτόφωτη πορεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή