Η χειραφέτηση της μειονότητας

Η χειραφέτηση της μειονότητας

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηκάλπη ανέδειξε στην Ξάνθη και τη Ροδόπη δύο μουσουλμάνους βουλευτές, όμως τα όσα διαδραματίστηκαν στα παρασκήνια ώστε να εκλεγούν ούτε τον πολιτικό μας πολιτισμό τιμούν ούτε συνάδουν με τα ευρωπαϊκά δημοκρατικά δρώμενα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πολίτες της μειονότητας έχουν -κατοχυρωμένο και από το Σύνταγμα- δικαίωμα να ψηφίζουν όποιον θέλουν και με βάση όποια κριτήρια εκείνοι νομίζουν σωστά. Ακόμα και εθνοτικά.

Εκείνο που προκαλεί απέχθεια και ανησυχία είναι οι σκοτεινές επιχειρήσεις ποδηγέτησης της ελεύθερης βούλησης των μελών της και ο εξαναγκασμός της σε επιλογές ξένες προς τις προτιμήσεις τους. Κάθε φορά που οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας είναι να προσέλθουν στις κάλπες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, το λεγόμενο «βαθύ κράτος» αναλαμβάνει δράση.

Πρόκειται για ένα σύστημα χειραγώγησης της μειονότητας καθοδηγούμενο μέσω υπόγειων διαύλων από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, το οποίο επιχειρεί να ελέγξει και να κατευθύνει ακόμη και με αποκρουστικές μεθόδους την ψήφο των μουσουλμάνων, που στην πλειοψηφία τους είναι απλοϊκοί και αγράμματοι άνθρωποι. Προκαλεί για παράδειγμα ανατριχίλα η μεταφερόμενη από τους ιμάμηδες προς τους πιστούς απειλή του (ψευδο)μουφτή Ξάνθης κ. Ματέ, παραμονές των τελευταίων εκλογών, πως όποιος μουσουλμάνος τολμήσει να ψηφίσει χριστιανό υποψήφιο θα πάει στην κόλαση!

Το μοτίβο είναι το ίδιο στις δημοτικές εκλογές, στις εκλογές των (ψευδο)μουφτήδων, στις βουλευτικές εκλογές: να εκλεγούν όχι αυτοί που οι πολίτες θεωρούν άξιους και ικανούς να τους εκπροσωπήσουν και να επιλύσουν τα προβλήματα της καθημερινής τους ζωής, αλλά εκείνους που επιτάσσει το «εθνικό συμφέρον», που συνήθως ταυτίζεται με τις επιδιώξεις των πλέον ακραίων της άλλης πλευράς του Αιγαίου. Οσοι δεν υπακούουν στη γραμμή -και μπορεί εύκολα να ελεγχθεί αυτό στην κλειστή μουσουλμανική κοινωνία- εξοβελίζονται, καθίστανται δακτυλοδεικτούμενοι στους μαχαλάδες και τα χωριά, τους στραβοκοιτάζουν όταν προσέρχονται στο τζαμί για προσευχή.

Η μειονότητα στη Θράκη παρέμεινε επί δεκαετίες βυθισμένη στην απομόνωση και υπέστη κατά τη μακρά αυτή νύχτα τις συνέπειες της πολιτικής της καχυποψίας που ανοήτως ακολούθησε η πολιτεία. Τα τελευταία χρόνια η ατμόσφαιρα άλλαξε και οι μουσουλμάνοι της Θράκης απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα, κάτι που εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς στην Ξάνθη και τη Ροδόπη. Ολο και περισσότεροι άνθρωποι, νέοι κυρίως, χειραφετούνται, μορφώνονται, σκέφτονται και δημιουργούν, οραματίζονται το μέλλον τους σε μια ανοιχτή κοινωνία αρμονικής συμβίωσης με τους δημοκρατικούς ευρωπαϊκούς κανόνες διασφαλισμένους. Αυτό το αναδυόμενο εκσυγχρονιστικό πρόσωπο είναι που επιχειρούν να συνθλίψουν οι σκοτεινοί και απεχθείς μηχανισμοί που δρουν στα σπλάχνα της και για να το πετύχουν δεν διστάζουν να στραγγαλίζουν την ελευθερία της έκφρασης και πολιτικής συμπεριφοράς των απλών πολιτών στο όνομα της «εθνοτικής συσπείρωσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή