Καθαρές λύσεις

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Νικολά Σαρκοζί ακολούθησε μια απέριττη συνταγή για την κατάκτηση της εξουσίας. Δεν έκρυψε με μισόλογα την αλήθεια από τον γαλλικό λαό. Και επιβραβεύτηκε γι’ αυτό. Με την ίδια απέριττη συνταγή επιχειρεί τις βαθιές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και στο ασφαλιστικό: κατέθεσε τα προβλήματα και κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πρότεινε λύσεις ριζικές, όσο και λογικές: να καταργηθούν τα πολυποίκιλα προνόμια συντεχνιών και να βελτιωθεί η παραγωγικότητα της δημόσιας διοίκησης.

Οι καθαρές λύσεις που επιχειρεί ο Νικολά Σαρκοζί πρέπει να γίνουν παράδειγμα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Και η χώρα μας χρειάζεται άμεσα ριζικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και καθαρές κουβέντες. Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κοινωνικοί εταίροι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να αναμορφώσουν γρήγορα και ριζικά όλους τους μηχανισμούς που σπαταλούν τον εθνικό μας πλούτο. Θα τολμήσουν να ακολουθήσουν τον δρόμο των Γάλλων;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή