Πέμπτο Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας 2007 αύριο Σάββατο 22/9 στη Ρόδο

Πέμπτο Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας 2007 αύριο Σάββατο 22/9 στη Ρόδο

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τον Ιούνιο του 2002, όταν ξεκίνησαν οι δραστηριότητες του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων «Θάλεια» έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές επιστημονικές εκδηλώσεις και συζητήσεις πάνω στα αυτοάνοσα νοσήματα -όπως είναι η αρθρίτιδα και ο λύκος- με εθελοντές γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων στους Δήμους Ρόδου, Αφάντου, Σύμης, Λέρου και Καστελλόριζου. Το 2003 που είχε ανακηρυχθεί «Παγκόσμιο Ετος Παιδιών με Αρθρίτιδα» διοργανώθηκε στις 18 Απριλίου 2003 εκδήλωση με κοινωνικό χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους. Τραγούδια και θέατρο παρουσίασε το θεατρικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ροδίων και τα έσοδα από την εκδήλωση δόθηκαν σε παιδιά με αυτοάνοσα νοσήματα. Ο πρώτος περίπατος διοργανώθηκε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2003, ημέρα Υψωσης του Τιμίου Σταυρού και ονομάσθηκε «Περπάτημα Ζωής – Φτερούγισμα Ψυχής» – περπάτημα στους λόφους του Αγίου Στεφάνου (Μόντε Σμιθ). Τον θεσμό του περιπάτου δημιούργησε μια εσώψυχη ανάγκη όλων των μελών να γνωριστούν, να κρατηθούν από το χέρι, βαδίζοντας μαζί για ένα κοινό στόχο, την ίδια τη ζωή και τις αξίες. Ακολούθησαν κάθε χρόνο και άλλοι περίπατοι, ενώ αύριο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2007, ξεκινάει από την πλατεία Κουντουριώτη (Ελλη) με τερματισμό στο ίδιο σημείο ο 5ος Περίπατος, στον οποίο ταιριαστά δόθηκε το όνομα «Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας». Την εκδήλωση υποστηρίζει η Νομαρχία Δωδεκανήσου και ο Δήμος Ροδίων, με συμμετοχή επιστημονικού συλλόγου πτυχιούχων φυσικής αγωγής Δωδεκανήσου, τους δε σκοπούς του στηρίζει πλήθος χορηγών.

Εχουμε αναφερθεί και άλλοτε στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Δωδεκανησιακό Σύλλογο Αυτοάνοσων Νοσημάτων «Θάλεια»», που έχει τάξει τους εξής σκοπούς: την πρόνοια για όσους πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα με την οικονομική και ηθική τους συμπαράσταση, την υποστήριξη των μελών μέσω ομάδων από ειδικούς εθελοντές επιστήμονες και την ενημέρωση με κάθε μέσο του κοινού και κάθε οργάνου, κρατικού ή μη, για τη σημασία των αυτοάνοσων νοσημάτων στο σύνολό τους. Το όνομα «Θάλεια» αναφέρεται σε μία από τις εννέα Μούσες και σε μία από τις Τρεις Χάριτες, με αδεφλές της την Ευφροσύνη και την Αγλαΐα, παραπέμπει δε στην αισιοδοξία, απαραίτητο στοιχείο για την καλή ψυχική και σωματική υγεία. Είναι και το όνομα της ιδρύτριας – προέδρου κ. Θάλειας Γεωργά, που είναι «η ψυχή» του Συλλόγου και η οργανώτρια των ιατροκοινωνικών εκδηλώσεων, με πλέον πρόσφατη αυτήν στις 9 Ιουνίου 2007, με θέμα «ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις εντερικοί νόσοι». Η δε προηγούμενη ήταν στις 9 Μαρτίου 2007, με θέμα «Ιογενείς και Αυτοάνοσες Ηπατοπάθειες». Είναι φανερό πόσο σοβαρή αποστολή έχει αναλάβει ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος «Θάλεια». Οπως τονίζει η πρόεδρος κ. Θάλεια Γεωργά στο ενημερωτικό φυλλάδιο, που εστάλη στην «Κ»: «Μπορείς πάντα να σκαρφαλώσεις στα ύψη σε κάθε στιγμή, μα πάντα να θυμάσαι να βλέπεις στη σωστή κατεύθυνση!». Αυτό το Σάββατο 22/9, ώρα εκκίνησης 17.30. Με λευκά βαμβακερά φανελάκια και κασκέτα με το σχέδιο των Γλάρων που πετούν ψηλά, ξεκινάει το 5ο Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας 2007! Περιμένουμε φωτογραφίες…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή