Πρώτη απόφαση του νέου υπ. Παιδείας – η ΑΠΟΣΥΡΣΗ του Βιβλίου Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού

Πρώτη απόφαση του νέου υπ. Παιδείας – η ΑΠΟΣΥΡΣΗ του Βιβλίου Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αξιος, άξιος, ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων που είπε «όχι» στο ανιστόρητο Βιβλίο Ιστορίας. «Πατρίδα μας ζεις, όσο σε θυμόμαστε, και όσο σε τιμούμε», έλεγε ο ΓΘΚ, που έκλεισε τα σβησμένα του μάτια στα 100 του χρόνια, ενώ πάντα «έβλεπε» τη γενέτειρά του Σμύρνη, πανέμορφη, πολιτισμένη, πατρίδα της χαράς και της προκοπής…

Νωπή ακόμη η ιστορική μνήμη και η εξέγερση της κοινής γνώμης, η οργή των μικρασιατικής ρίζας ψηφοφόρων για τη σπίλωση της τραγωδίας που έζησαν οι «συνωστισμένοι» Ελληνες της Σμύρνης, όταν η φωτιά έφθασε στην προκυμαία.

Η συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που υιοθετήθηκε άκομψα και στοίχισε στην υπουργό Παιδείας την είσοδό της στη Βουλή, όλα αυτά κάνουν το Βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού το πρώτο… best seller και συλλεκτικό απόκτημα, που δεν κυκλοφόρησε, δεν έφθασε ποτέ στη σχολική τάξη και στις σχολικές σάκες. Το βιβλίο αποσύρθηκε, γιατί δεν είχαν γίνει παρά ελάχιστες διορθώσεις, με απόφαση του υπουργού Παιδείας. Συνέχεια στο σχετικό ρεπορτάζ.

Ζήτω κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, υπουργέ Παιδείας και Θρησκευμάτων! Η πρώτη σου απόφαση στο νευραλγικό αυτό πόστο έφερε μεγάλη χαρά στις στήλες της «Κ» που αγωνίστηκαν για την απόσυρσή του. Αγαπητοί αναγνώστες μας κοιτάξτε το καλά-καλά. Μόνον στα Μουσεία θα το ξαναδείτε, γιατί έγραψε κι αυτό, έστω αρνητικά, την ιστορία του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή