Πολιτική και διαπλοκή

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χώρα βρίσκεται σε μια ευτυχή ιστορική συγκυρία. Πρωθυπουργός είναι ένας πολιτικός ηγέτης ο οποίος εξελέγη δύο φορές παρά τις επιθέσεις που δέχθηκε από το σύστημα, το οποίο επιμένει να αντιμετωπίζει τα κόμματα ως εργαλεία προώθησης συμφερόντων. Βούλησή του ήταν και είναι να εξαλειφθεί η διαφθορά και να σταματήσει η πολιτική να είναι όμηρος μικρών και μεγάλων εκβιασμών.

Η συγκυρία το έφερε να συμφωνεί μαζί του εσχάτως και ο επανεκλεγείς αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη συστηματική υπονόμευσή του πριν και μετά τις 16 Σεπτεμβρίου.

Δύο νέοι «καθαροί» άνθρωποι στα δύο κρίσιμα πόστα της χώρας. Αν συμφωνήσουν μεταξύ τους πως οι πολιτικοί δεν μπορούν να υπηρετούν εξωθεσμικά συμφέροντα, μπορούν εύκολα να κερδίσουν τη μάχη για την εξυγίανση του πολιτικού μας συστήματος. Θα έχουν έτσι την ευκαιρία να γράψουν Ιστορία και να θωρακίσουν το πολιτικό σύστημα απέναντι στον ιό της διαφθοράς και της διαπλοκής. Αρκεί να το δείξουν με έργα, μια και ο πολίτης κουράσθηκε να ακούει κορώνες.

Αρκεί επίσης να είναι απολύτως βέβαιοι για το τι πράττουν στο παρασκήνιο υπουργοί ή βαρώνοι…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή