Νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ο κ. Κων. Γ. Δρακάτος

Νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ο κ. Κων. Γ. Δρακάτος

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόψε, Τρίτη 15 Ιανουαρίου ώρα 19.00 θα γίνει η εγκατάσταση του νέου προέδρου της Ακαδημίας για το έτος 2008 κ. Κωνσταντίνου Γ. Δρακάτου και του αντιπροέδρου κ. Πάνου Α. Λιγομενίδη.

Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Παναγιώτης Λ. Βοκοτόπουλος θα παρουσιάσει έκθεση των πεπραγμένων με θέμα «Το έργο των κέντρων και γραφείων ερεύνης της Ακαδημίας κατά το έτος 2007».

Στα μεγάλα «συν» της θητείας του προέδρου κ. Παν. Βοκοτόπουλου είναι η υπεύθυνη και φωτισμένη θέση που πήρε η Ακαδημία Αθηνών στο θέμα του Βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, που είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση του επίμαχου βιβλίου με απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του.

Η φετινή ΣΤ΄ Δημοτικού, και όσες μετά θα έλθουν, έως ότου ετοιμασθεί το νέο εγχειρίδιο Ιστορίας υπό την καθοδήγηση των νέων μελών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, «εγλύτωσαν» την αντίληψη διαφωτισμού περί «συνωστισμού» στην Καταστροφή της Σμύρνης, της μινιμαλιστικής αναφοράς στους Αγωνιστές του 1821, και στον χειρισμό τού άλυτου πάντοτε, Κυπριακού.

Κάθε πρόεδρος βάζει τη σφραγίδα του και αυτό θα πράξει και ο νέος πρόεδρος, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γ. Δρακάτος, οικονομολόγος. Θέμα της προεδρικής ομιλίας του «Η Οικονομική ως Πειραματική Επιστήμη». Μαθητές του αφοσιωμένοι ο καθηγητής και νυν υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και πολλοί διαπρεπείς οικονομολόγοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή