Φτάνει πια ο κατήφορος

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημοσίευση ερωτικών φωτογραφιών ενός ανθρώπου που επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του και της κατηγορούμενης για εκβιασμό είναι ένα ακόμη βήμα στον ολισθηρό δρόμο που έχει εισέλθει η δημόσια ζωή του τόπου. Το χειρότερο είναι πως όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα είναι το τελευταίο. Ο δημόσιος χώρος βυθίζεται όλο και περισσότερο στο βούρκο, ο οποίος πότε παίρνει ροζ και πότε γκρι αποχρώσεις.

Η χώρα έχει μπει σε μια περιδίνηση χωρίς προηγούμενο. Σκανδαλίζεται χωρίς κανείς να γνωρίζει ποιο ακριβώς είναι το σκάνδαλο. Μια ερωτική ιστορία έβγαλε στην επιφάνεια όλες τις παθογένειες που χρόνια τώρα σωρεύονταν στον δημόσιο βίο.

Η κατάσταση αυτή δεν προοιωνίζεται τα καλύτερα. Μπορεί όμως να αποτελέσει αφορμή για να αναλογιστούμε όλοι πώς φτάσαμε ώς εδώ. Πώς μπορεί το ήσσον να γίνεται μέγα πρόβλημα για τη χώρα. Ετσι μόνο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να ξεπεραστεί κάθε κρίση.

Τα αντισώματα υπάρχουν στην κοινωνία. Η ανακοίνωση της «Ελληνικής Ενωσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» είναι η απόδειξη αυτού: «Φτάνει πια!», τιτλοφορείται και αυτή είναι η κραυγή όλων μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή