Η αντίσταση της κοινωνίας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωτοβουλία των ιερέων της Αρτας να συμπαρασταθούν στους μετανάστες της περιοχής τους είχε τελικά πανελλήνιο αντίκτυπο. Δεκάδες πολίτες έσπευσαν να προσφέρουν για να απαλύνουν τη δυστυχία των Αφγανών και των Πακιστανών που δουλεύουν στην Δυτική Ελλάδα. Μέχρι και η ράθυμη ελληνική πολιτεία κινητοποιήθηκε για να συνδράμει τους απόκληρους. Αποδείχθηκε δι’ αυτού του τρόπου ότι το κράτος δεν αποτελεί πανάκεια για κάθε πρόβλημα. Απαιτείται η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, η κινητοποίηση των πολιτών.

Το θετικό παράδειγμα των ιερέων και όλων όσοι ανταποκρίθηκαν, μετά την αποκάλυψη της «Κ», δείχνει ότι η ελληνική κοινωνία δεν έχει παραδοθεί στον κυνισμό, με τον οποίο βομβαρδίζεται καθημερινά από την μικρή οθόνη. Αντιστέκεται με απρόσμενους τρόπους: κινητοποιείται μπροστά στη δυστυχία των συνανθρώπων μας, συμπαραστέκεται, βοηθάει. Κι αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα στους δυσώδεις καιρούς που ζούμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή