Αποκαλυφθείτε ή σωπάστε

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο οι πολιτικοί αρxηγοί «σκοτώνονταν» στο βήμα της Βουλής για την ακρίβεια και τα σκάνδαλα, ο «λαός» στριμωχνόταν αγρίως για να προμηθευθεί καλό και φτηνό εισιτήριο για τη μοναδική συναυλία της Μαντόνας στην Αθήνα. Εγκυρότατες πληροφορίες, που δεν χρειάζονται καμιά ανακριτική αποκάλυψη, λένε πως τα εν Ελλάδι εισιτήρια της τσαούσας τραγουδίστριας των απανταχού απελευθερωμένων είναι τα ακριβότερα στην Ευρώπη και στην Αμερική. Τόσο καλοί είμαστε. Προτείνω λοιπόν, αν τελικά γεμίσει, σε αυτές τις τιμές, το Ολυμπιακό Στάδιο, να ασχοληθούμε με άλλα θέματα, αφήνοντας τα δακρύβρεχτα ρεπορτάζ περί ακρίβειας για… χειρότερες μέρες.

Μπορούμε όμως να ασχοληθούμε πιο συστηματικά με τη διαφθορά. Δεν θα φθάσω στον παραλογισμό να ζητήσουμε τη φορολογική δήλωση όσων πάνε στο Στάδιο. Ούτε όμως πρέπει να πέσουμε στον άλλο (διπλό) παραλογισμό. Να μην ασχολιόμαστε δηλαδή με τίποτε άλλο παρά με το σκάνδαλο και μάλιστα της Siemens. Από σκάνδαλα, άλλο τίποτε. Ρωτήστε τους αντιπάλους του Γιώργου Παπανδρέου να σας κάνουν προβλέψεις στη βάση των κουτσομπολιών και θα αναρωτηθείτε γιατί ο άνθρωπος δεν έχει ακόμη εγκαταλείψει τη χώρα με άλλη ταυτότητα (τα διαβατήρια καταργήθηκαν). Ρωτήστε τους αντιπάλους του Βενιζέλου και θα σας διηγηθούν μύρια όσα που έγιναν με την ασυδοσία που επέτρεψαν οι ειδικοί νόμοι της Ολυμπιάδας του 2004, γρήγορα εύκολα χωρίς περιττές διαδικασίες.

Αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, οι κακές γλώσσες, όλο για βρομοδουλειές μιλούν. Το ‘χει η δεύτερη τετραετία. Οι αναρριχηθέντες νιώθουν ότι άλλη ευκαιρία δεν θα έχουν. Οτι είναι πολλές οι ευκαιρίες μπροστά τους για να βάλουν κάτι στην άκρη. Οι διαστάσεις των ψιθύρων με την απόπειρα Ζαχόπουλου, αιτία είχαν το φόβο για σκάνδαλα που μπορεί πράγματι να έχουν συμβεί. Η πρωθυπουργική αδιαφορία για όσα κάνει ο υπουργός των κατασκευών (κι ας τροφοδοτεί συνεχώς τις φήμες για τον «αδελφό») ερμηνεύεται με το φόβο των κατασκευαστικών σκανδάλων. Η προστασία των (ίδιων πάντοτε) επιχειρηματικών κύκλων, είτε πρόκειται για οφειλές στο ΙΚΑ, είτε για παραβιάσεις πολεοδομικών κανονισμών, είτε για υπερτιμολογήσεις υπηρεσιών, την ίδια ανησυχία υποδηλώνουν.

Κανείς απ’ όσους θέλουν ν’ ακούσουν τη Μαντόνα στην Αθήνα δεν πιστεύει ότι μια εξεταστική επιτροπή της Βουλής θα δώσει απαντήσεις. Οι αρχηγοί πρέπει να προλάβουν τη δικαιοσύνη και να κόβουν αυτοί το χέρι των διεφθαρμένων στελεχών τους. Μόνον τότε θα πιστέψουμε ότι είναι ικανοί να περιορίσουν τη διαφθορά και στο κράτος μας. Οταν ένας πολιτικός παραδώσει ένα πλήρες ντοσιέ στη δικαιοσύνη και οδηγηθεί ένας απατεώνας στη φυλακή, θα ανοίξω και πάλι τα εύπιστα αυτιά μου στα πολλά λόγια και τη βοή των πολιτικών υποσχέσεων. Μέχρι τότε, έχουμε άλλα πολλά καθημερινά προβλήματα, που απαιτούν όλη την προσοχή μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή