49 χρόνια πρίν… 13.IX.1959

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΜΕΝΕΓΚΙΝΙ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΑΣ: – Μιλάνον, 12. – Δεν υπάρχει τρίτος άνθρωπος. Ο Ωνάσης επιθυμεί να συζευχθή την Μαρίαν. Μού το είπε άνευ περιστροφών μίαν εσπέραν, καθ’ όν χρόνον ευρισκόμεθα επί τής γεφύρας τής «Χριστίνας», εδήλωσεν ο κ. Τζιανμπατίστα Μενεγκίνι κατά τήν διάρκειαν τηλεφωνικής συνδιαλέξεώς του με συντάκτην τής εφημερίδος τού Μιλάνου «Ιλ Τζιόρνο».

Κατά τον κ. Μενεγκίνι, ο κ. Ωνάσης τα είχε τακτοποιήσει όλα. «Εκείνος επρόκειτο να ζήση με την Μαρία, η δε σύζυγός του μετά του Βενεζουελανού, περί τού οποίου ομιλούν τελευταίως. Οσον αφορά εμέ, ο ρόλος μου θα είχε λήξει. Βεβαίως, προσεπάθησα να αντιταχθώ, αλλά ουδέν ηδυνάμην να πράξω. Η Μαρία έχει τάς ιδιοτροπίας της. Ο Ωνάσης εδικαιολογήθη λέγων ότι ήτο ανίκανος να σεβασθή τούς κανόνας τής φιλοξενίας. Με τα δισεκατομμύρια που έχει θεωρεί τον εαυτόν του ως κυρίαρχον τού κόσμου».

Εις την ερώτησιν: «Πιστεύετε ότι αγαπώνται αληθώς;», ο κ. Μενεγκίνι απήντησε: «Ποίος ξέρει; Εγώ είμαι βέβαιος δι’ εν μόνον πράγμα: Εκείνα, τα οποία είχεν η Μαρία από εμέ, από ουδένα άλλον θα τα έχη».

Εξάλλου, εις ερώτησιν τού Ιταλού δημοσιογράφου περί τού αν ούτος θα συγχωρήση τήν καλλιτέχνιδα εις περίπτωσιν καθ’ ην αύτη ήθελε μεταμεληθή, ο κ. Μενεγκίνι εδήλωσε: «Δεν ξέρω… Αλλά… ναι, οπωσδήποτε… Η Μαρία υπήρξε το σημαντικώτερον γεγονός εις την ζωήν μου. Ουδέποτε είχον λόγους να είμαι δυσηρεστημένος μαζί της. Ήμην ο ευτυχέστερος άνδρας τού κόσμου. Και έπειτα ήλθεν η συζήτησις με τον Ωνάσην, επί τής θαλαμηγού… η απάντησις εκείνης… και εις διάστημα ολίγων μόνον ωρών εγκρέμισαν όλα όσα είχα οικοδομήσει εις μίαν ολόκληρον «δωδεκαετίαν».

ΚΑΤΗΡΑΜΕΝΟΝ ΠΛΟΙΟΝ «ΧΡΙΣΤΙΝΑ»: – Αφού εν συνεχεία απεκάλυψεν ότι χθες τήν πρωΐαν προσεπάθησε να επικοινωνήση μετά τής συζύγου του και επληροφορήθη ότι αύτη είχεν αναχωρήσει με τον κ. Ωνάσην, ο κ. Μενεγκίνι εψιθύρισεν: «Αυτό το κατηραμένον πλοίον…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή