Τι γραφει ο ξενος Τυπος

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

EL ΡΑΙSΜα, ποιο μέλλον;

Εκείνο που προκύπτει την επομένη του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών είναι ότι ο Μακέιν προσπάθησε να σώσει την τιμή του κόμματός του, το οποίο υπέστη ρωγμές από τη διακυβέρνηση Μπους. Και το ‘κανε χρησιμοποιώντας την περιπέτειά του ως αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ. Ωστόσο, πέρα από τη σημειολογία της κίνησης, είναι μάλλον παραδοξότητα να βλέπει κανείς έναν βετεράνο του Βιετνάμ, έναν μεγάλο στην ηλικία πολιτικό να μιλάει για το μέλλον και να επιμένει ότι ήρθε για να αλλάξει την Ουάσιγκτον, αγνοώντας ότι το κόμμα του κυβέρνησε στον Λευκό Οίκο για 22 από τα τελευταία 30 χρόνια – συμπεριλαμβανομένης της καταστροφικής οκταετίας Μπους. Γι’ αυτό και στην υπόθεση Μακέιν το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο δεξιός λαϊκισμός της Σάρα Πέιλιν.

L’ΕSΡRΕSSΟ

Το κλίμα

Πολλοί στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι έφτασε η ώρα να αποκτήσουν έναν πρόεδρο, ο οποίος θα λάβει πολύ στα σοβαρά τις κλιματολογικές αλλαγές. Ο Ομπάμα τάσσεται υπέρ των προτάσεων της διακυβερνητικής για την Αλλαγή του Κλίματος, δηλαδή της μείωσης κατά 80% των ρύπων ώς το 2050. Ο Μακέιν δηλώνει ότι θα ήθελε μια μείωση της τάξεως του 60% ώς το 2050. Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο υποψήφιοι βρίσκονται πολύ πιο πίσω από τη φιλοσοφία του Αλ Γκορ, του ανθρώπου που για πολλούς θα έπρεπε να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ. Το ερώτημα είναι κατά πόσον ο Ομπάμα, άνθρωπος, απ’ ό, τι λένε, των συμβιβασμών, θα συνειδητοποιήσει εγκαίρως ότι σε αντίθεση με τους πολιτικούς, η Γη δεν αντέχει άλλους συμβιβασμούς.

GΑΝDUL

Μοναδική εξαίρεση!

Η Ουάσιγκτον βρήκε δύο διαφορετικές λύσεις για τις ίδιες πυρηνικές φιλοδοξίες της Ινδίας και του Ιράν. Η απάντηση για το Ιράν ήταν εξαρχής «όχι». Ωστόσο, η Ινδία σε κάθε της βήμα είχε την αμέριστη συμπαράσταση των ΗΠΑ. Το Κογκρέσο δεν θα ‘θελε να ρισκάρει την απώλεια μιας μεγάλης αγοράς, όπως αυτή της Ινδίας, οπότε η αρχή της «μοναδικής εξαίρεσης» θα αποδειχθεί ισχυρότερη οποιαδήποτε άλλης σκέψης. Οπως και στην περίπτωση του Κοσόβου, έτσι και η Ινδία στηρίζεται στον Λευκό Οίκο, ανεξαρτήτως τυχόν συνεπειών. Στο κάτω κάτω, το Νέο Δελχί θα ανοίξει την αγορά του στις αμερικανικές εταιρείες και θα υπογράψει συμβόλαια πολλών δισ. δολαρίων.

DW

Ο Πύργος της Ελευθερίας

Στο Ground Zero έχει προγραμματισθεί η κατασκευή νέου μεγάλου ουρανοξύστη, του «πύργου της ελευθερίας». Ομως, επτά χρόνια μετά, οι εργασίες κατασκευής του Freedom Tower δεν προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των πολιτών, αλλά και των μητροπολιτικών αρχών της Νέας Υόρκης. Μερικές χαλύβδινες κολόνες χάσκουν από την τρύπα βάθους 15 μέτρων, γερανοί είναι τοποθετημένοι γύρω από την τεράστια οικοδομή και φυσικά πολλά δομικά υλικά είναι διασκορπισμένα στις γωνίες. Το Ground Zero μοιάζει ακόμη με μια ουλή που παραπέμπει στην τεράστια πληγή που προκάλεσαν οι επιθέσεις στην Αμερική.  Στο έργο εμπλέκονται 18 δημοτικές υπηρεσίες, 33 γραφεία μελετών και 101 κατασκευαστικές εταιρείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή