Σαντορίνη – Στιγμές… ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στις τέσσερις εποχές του πανέμορφου νησιού από τον Alexandre και την Εmilie…

Σαντορίνη – Στιγμές… ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στις τέσσερις εποχές του πανέμορφου νησιού από τον Alexandre και την Εmilie…

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ολοφάνερο μόλις έχεις ξεφυλλίσει τον τόμο πως οι φωτογράφοι του είναι ερωτευμένοι, και με τη Σαντορίνη, και μεταξύ τους. Οπως ανταλλάσσουν μεταξύ τους ματιές αγάπης, με τον ίδιο τρόπο φωτογραφίζουν, πότε ο ένας, πότε η άλλη, στιγμές και θέματα που πάλι μαζί επέλεξαν.

Ο Αλέξανδρος Παπανικολάου έχει κάνει κινηματογραφικές σπουδές, είναι σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, η Εμιλι Γιαννούκου είναι αρχαιολόγος, νέο ζευγάρι, στα 32 του χρόνια, και έχουν δέκα χρόνια μαζί. Ζουν και εργάζονται τα τελευταία πέντε χρόνια στο Παρίσι, όπου ίδρυσαν την εταιρεία παραγωγής Persona Production. Γυρίζουν ντοκιμαντέρ και συνεργάζονται με τηλεοπτικά κανάλια. Η τελευταία τους ταινία – ντοκιμαντέρ «Ανάδυση 2007», διάρκειας 62 λεπτών, με θέμα έναν τετραπληγικό Ελληνα Ολυμπιονίκη, βραβεύτηκε στο Παλέρμο, στη Θεσσαλονίκη και στο Λος Αντζελες. Ως φωτογράφοι -πάντα μαζί- συνεργάζονται με γαλλικά, ελληνικά, αγγλικά περιοδικά, με το ρωσικό MEZZANINE και το σουηδικό ELLE INTERIOR κ.ά.

Υπογράφουν τα πάντα ως Alexandre και Emilie και αυτό μας τους έκανε πολύ συμπαθητικούς.

Οπως δείχνει η δουλειά τους η φωτογραφική, αυτό το μοίρασμα μεταξύ τους περνά και στην κοινή ματιά θαυμασμού για τη Σαντορίνη, όμοια γοητευτική, άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνα αλλά και ημέρα και νύχτα. Στην Οία πήγε την Emilie ο Alexandre, όταν πρωτογνωρίστηκαν και από τότε επέστρεψαν πολλές φορές εκεί. Τη γύρισαν όλη και το οδοιπορικό σε παστέλ χρώματα σούρουπου – νύχτας και εκτυφλωτικά της λιακάδας επελέγη από εκατοντάδες φωτογραφίες δύο ετών.

Βγαίνει σε τρίγλωσση έκδοση – ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά.

Χαρείτε την ερωτευμένη ματιά τους και αναγνωρίστε και τις δικές σας στιγμές όταν αντικρίζετε την Οία, τα Φηρά, το Μεροβίγλι, την Φοινικιά, την Καμμένη και Νέα Καμμένη, τους ανθρώπους της στην καθημερινότητά τους ολοχρονίς, χωρίς την παραμικρή τουριστική χροιά. Και όσοι δεν έχετε ακόμη πάει, η Εμιλι και ο Αλέξανδρος θα σας πάρουν από το χέρι, μέσα από το βιβλίο, και θα πάτε. Καιρός είναι!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή