Βομβαρδίζοντας και τον ΟΗΕ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη αλτρουισμού και διεθνιστικού πνεύματος, οι Ισραηλινοί δεν βομβάρδισαν τελικά το πλοιάριο «Αρίων». Με τόσους τρομοκράτες πάνω του μεταμφιεσμένους σε γιατρούς, βουλευτές και δημοσιογράφους, με τόσα όπλα μασκαρεμένα σε φάρμακα και τρόφιμα, και μ’ εκείνη την προκλητικότατη επιγραφή στην πλώρη του («Spirit of Humanity»), οι Ισραηλινοί ναύαρχοι έπρεπε να επιστρατεύσουν όλη τη γνωστή τους νηφαλιότητα, ώστε να μη βουλιάξουν το πλοίο. Προσπάθησαν βέβαια να το διεμβολίσουν, αλλά ο πλοίαρχος είχε την ατυχή έμπνευση να κάνει ελιγμούς κι έτσι όλο αυτό το τσούρμο των τρομοκρατών σώθηκε και γύρισε στην Κύπρο. Λοιπόν, αν θέλουν να φτάσουν τελικά στη Γάζα, δεν έχουν παρά να ξεκινήσουν το ταξίδι τους όχι από τη Λάρνακα αλλά από τον Αστακό. Ετσι, θα έχουν τη βοήθεια των αμερικανικών πλοίων που εσχάτως, και με τις ευλογίες της κυβέρνησής μας, αγάπησαν σφόδρα το ακαρνανικό λιμάνι στο Πλατυγιάλι.

Τον «Αρίωνα» μπορεί να μην τον βομβάρδισαν οι Ισραηλινοί, με το κτίριο του ΟΗΕ στη Γάζα πάντως δεν είχαν πρόβλημα. Τα τεθωρακισμένα τους έβαλαν στο σημάδι την έδρα του ΟΗΕ, την ώρα που ο γενικός γραμματέας του οργανισμού συζητούσε με τον Ισραηλινό υπουργό Αμυνας Εχούντ Μπάρακ. Αν βέβαια πιστέψουμε τον κ. Μπάρακ (και δεν έχουμε κανέναν λόγο) επρόκειτο για ένα επιπλέον λάθος. Αλλά το πλήγμα ήταν απολύτως σκόπιμο, όπως άλλωστε και το χτύπημα σε σχολείο του ΟΗΕ, όπου σκοτώθηκαν άμαχοι και παιδιά. Οι Ισραηλινοί ήθελαν να δείξουν με τον σαφέστερο τρόπο πόσο υπολογίζουν τον ΟΗΕ, πόσο σέβονται τις καταδικαστικές αποφάσεις του και τις προτροπές του να πάψουν να σκοτώνουν αθώους. Και το απέδειξαν πλήττοντας το κτίριο με βόμβες φωσφόρου, ώστε να καούν στα σίγουρα τα τρόφιμα και τα φάρμακα της ανθρωπιστικής βοήθειας που βρίσκονταν συγκεντρωμένα εκεί. Στα σίγουρα, διότι όπως συγκλονισμένος εξηγούσε ένας από τους ανθρώπους του ΟΗΕ που βρισκόταν στο κτίριο, αν ρίξεις νερό σε φωτιά που προκλήθηκε από βόμβα φωσφόρου (τα φρικαλέα αποτελέσματά της πάνω στο ανθρώπινο σώμα τρόμαξαν τους γιατρούς) την ταϊζεις αντί να τη σβήνεις.

Σκόπιμος ήταν και ο βομβαρδισμός του πολυώροφου κτιρίου της Γάζας όπου εδρεύουν σχεδόν όλα τα ξένα δημοσιογραφικά πρακτορεία. Τον δρόμο της λογοκρισίας διά πυραύλων τον άνοιξαν οι Αμερικανοί λίγα χρόνια πριν, βομβαρδίζοντας το κτίριο της τηλεόρασης στο Βελιγράδι. Καλύτεροι από τους δασκάλους οι μαθητές, δηλαδή τρισχειρότεροι, έθεσαν στο στόχαστρό τους όλα τα πρακτορεία ειδήσεων. Είναι μια μέθοδος κι αυτή: να γκρεμίζεις μια πολυκατοικία επειδή σε κάποιο δωμάτιό της κυκλοφορεί ένα κουνούπι που πολύ σε ενοχλεί. Τι μετριοπαθέστερο;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή