Αυγουστιάτικη φεγγαράδα σε 81 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ανά την Ελλάδα – Πού προγραμματίζονται εκδηλώσεις

Αυγουστιάτικη φεγγαράδα σε 81 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία ανά την Ελλάδα – Πού προγραμματίζονται εκδηλώσεις

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νωρίς νωρίς φέτος η Πανσέληνος, μόλις στις 6 Αυγούστου. Και το υπουργείο Πολιτισμού μάς καλεί όπως κάθε χρόνο στην καθιερωμένη αυγουστιάτικη φεγγαράδα του σε 81, φέτος, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, 11 περισσότερους, σε σχέση με πέρυσι. Μετά μουσικής θα είναι το άνοιγμα 43 χώρων και μουσείων. Ανοιχτοί για το κοινό, αλλά χωρίς να έχει προγραμματιστεί εκδήλωση θα είναι: η Ακρόπολη της Αθήνας, ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Κάστρο Ακροκόρινθου, ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης, το Νεκρομαντείο της Πρέβεζας, ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου, το Ιερό Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη, ο χώρος Ζώνης Εβρου, Αβδήρων, Αμφίπολης, Δωδώνης, Νέας Αγχιάλου, Ορράου Πρέβεζας, Νεκρομαντείου, Λουτρά παράδεισος Θεσσαλονίκης, Ελέα Παραμυθιάς, Ντόλιανη Παραποτάμου, Γιτάνη Φιλιατών Θεσπρωτίας. Χωρίς εκδηλώσεις θα λειτουργήσουν, επίσης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, η Ακρόπολη Πρόερνας, η Αρχαιολογική Συλλογή Ελάτειας, το Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, ο χώρος Μέσων Λέσβου, ο προϊστορικός οικισμός Θερμής Λέσβου, ο χώρος Εμποριού Χίου, το Αρχοντίκι Ψαρών, το κάστρο Μυτιλήνης, το Ηραίο Σάμου, τα Υρια Νάξου, ο χώρος Κιονίων Τήνου, το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, η Ακρόπολη Νισύρου και τα μουσεία Καλύμνου, Κω, Καρπάθου, Αστυπάλαιας, Λέρου, Σύμης, Καστελόριζου.

Με την Ακρόπολη ανοιχτή, αλλά άνευ μουσικής, όσοι παραμένετε πιστοί στο κλεινόν άστυ και θέλετε κάτι περισσότερο από ένα ολόγιομο φεγγάρι, μουσικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία: στον αρχαιολογικό χώρο του Μαραθώνα (Ωδείο Ν. Μάκρης), στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων (Ηλ. Ανδριόπουλος – Ν. Βενετσάνου), στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Λίνος Κόκοτος στο πιάνο), στο Νομισματικό Μουσείο (Lyrae Cantus), στο Επιγραφικό Μουσείο (μουσική με ηχοσύστημα) και στην Εφορεία Αρχαιοπωλείων όπου θα προβληθεί η «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη.

Οι Θεσσαλονικείς έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην Αρχαία Αγορά Θεσσαλονίκης (Υπόγεια Ρεύματα) και στο Επταπύργιο (Ensemble). Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας θα παίξει η Ορχήστρα Πατρών, κλασική μουσική θα ακουστεί σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου (Αρχαία Κόρινθος, Αρχαία Νεμέα, Αρχαία Σικυώνα). Στον Μυστρά μπορείτε να ακούσετε τον Θάνο Μικρούτσικο, τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Κώστα Θωμαΐδη, στο Κάστρο της Μεθώνης την Αλίκη Καγιαλόγλου ενώ στο Παλαμήδι του Ναυπλίου τον Φοίβο Δεληβοριά, στην Αρχαία Ολυμπία το σύνολο «Κέλσος», στον Πύργο Ουρανούπολης τον Μανώλη Μητσιά, στην Νεκρόπολη Αιανής τον Μπάμπη Τσέρτο, στο Κάστρο Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ) τον Ηλία Λούγκο, στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης τον Μανώλη Ρασούλη και τον Ορφέα Περίδη, στον Πύργο Ραγίου, στη Θεσπρωτία, τον Γιάννη Κούτρα, στο αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας τον Δημήτρη Μπάση και την Γιώτα Νέγκα, στο Κάστρο της Λαμίας την Σαβίνα Γιαννάτου και του «Primavera en Salonico», στο Φρούριο Καράμπαμπα της Χαλκίδας την Ελένη Τσαλιγοπούλου, στον αρχαιολογικό χώρο Λατούς, στην Κρήτη, τον Ross Daily, στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας τους «Χειμερινούς Κολυμβητές» και στα Ενετικά Τείχη Χανίων τη συναυλία «Sinfonietta» υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλους τους χώρους και η προσέλευση των επισκεπτών θα επιτρέπεται από τις 7 το απόγευμα έως τη 1.30 τα μεσάνυχτα. Σε κάποιους χώρους, ωστόσο, οι πύλες θα κλείσουν στις 3 τα ξημερώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή