Η αναμάρτητη Αριστερά

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη γνωστή μανία που καταλαμβάνει τους Αριστερούς, εάν κάνεις το λάθος και αμφισβητήσεις την ηθική τους ακεραιότητα, την εντιμότητα και τις αγαθές προθέσεις των κομμάτων τους, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού «χύμηξαν» και περίπου κατασπάραξαν τον δύστυχο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλή Κοροβέση.

Το αμάρτημά του; Είπε φωναχτά σε μια ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Κανάλι 1 του Πειραιά, στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας», αυτό που χρόνια τώρα ψιθυρίζεται και ανεκδοτολογείται σε δημοσιογραφικά και κομματικά γραφεία: ότι δηλαδή και η Αριστερά, πιο συγκεκριμένα οι συνιστώσες του Συνασπισμού, ΚΚΕ και ΕΑΡ, είχε τα «τυχερά» της την ταραγμένη εκείνη περίοδο του 1989. Καθώς οι στρατηγικοί εταίροι Siemens-Ιντρακόμ, που επί οικουμενικής κυβέρνησης κέρδισαν, κοινή συναινέσει, μια χρυσοφόρα εργολαβία για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, την ενίσχυσαν με ένα υψηλότατο ποσό.

Σε αυτούς τους παλιούς ψιθύρους έδωσε φωνή ο Κοροβέσης, υποπίπτοντας πάντως σ’ ένα μέγα ολίσθημα: αντί να μιλήσει πολιτικά για τα καμώματα της Αριστεράς του 1989, μπήκε στον πειρασμό να αναπαράξει αυτό που πολλοί από τους τότε πρωταγωνιστές λένε ανεπισήμως, αλλά κανείς ποτέ δεν θα υποστηρίξει δημόσια και κανείς δεν θα προσφέρει για την τεκμηρίωσή του το παραμικρό στοιχείο.

Ωστόσο, η δικαίως αν και υπερβολικώς διαμαρτυρόμενη Αριστερά, που είναι έτοιμη να εξοντώσει ηθικά τον Κοροβέση, αποδίδοντάς του μάλιστα σκοτεινές προθέσεις και κατηγορώντας τον ως «όργανο» αόρατων δυνάμεων, δεν υπήρξε ποτέ έως σήμερα υπόδειγμα διαφάνειας όσον αφορά τα οικονομικά της. Ποτέ δεν βρήκε το θάρρος να υπερασπιστεί τις «πηγές» της χρηματοδότησής της. Είτε αυτές ήταν διάφορες σοσιαλιστικές δημοκρατίες, είτε εύποροι Αριστεροί, είτε κομματικές επιχειρήσεις. Τα οικονομικά της Αριστεράς ήταν, και σ’ ένα βαθμό παραμένουν, ένα ακόμη από τα ιερά επτασφράγιστα μυστικά της για την επίτευξη ενός «ιερού» σκοπού… Πρακτικές που είχαν κάποιο νόημα τις εποχές των διωγμών. Πρακτικές που σήμερα συντείνουν μόνο στη γενικευμένη δυσπιστία και απαξίωση της πολιτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή