Η Χαρούλα Αλεξίου ανοίγει την ψυχή της, τραγουδώντας για τους σκοπούς τού «Μαζί για το Παιδί»…

Η Χαρούλα Αλεξίου ανοίγει την ψυχή της, τραγουδώντας για τους σκοπούς τού «Μαζί για το Παιδί»…

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εχει πανσέληνο απόψε, και είναι ωραία», τραγούδησε η γλυκιά Χαρούλα Αλεξίου μπροστά στο ασφυκτικά γεμάτο Ηρώδειο, ενώ το φεγγάρι, ολόγιομο, πρόβαλλε πάνω από τις καμάρες του ρωμαϊκού θεάτρου. Τι να τους κάνεις, Χαρούλα, τους επισήμους – που «συμπτωματικά», όπως τόνισε εκείνη από σκηνής – δεν ήρθαν στον θώκο για τη Χαρούλα και τη μεγάλη συναυλία τού «Μαζί για το Παιδί»; Είχες μαζί σου την πανσέληνο και στο κέντρο του θώκου τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, που το δικό σου κάλεσμα και το ενθουσιαστικό χειροκρότημα των κερκίδων, τον έπεισε να καθήσει, να κρατάει τον ρυθμό και να τραγουδάει μαζί της τα δικά του τραγούδια, στο πρώτο μέρος, «ειδικά αφιερωμένο» σε εκείνον. Και στο δεύτερο, του Θάνου Μικρούτσικου, του Μάνου Λοΐζου, του Μπρέγκοβιτς, όλα επιτυχίες της Αλεξίου.

Αυτή η μεγάλη φωνή που τραγουδάει όσο καμιά άλλη την αγάπη, αλλά και τη μοναξιά, τη μελαγχολία του έρημου σπιτιού, και τον βόμβο των ερωτευμένων ολόγυρά της, ποτέ της δεν είναι μόνη, γιατί τη συντροφεύει η αγάπη και η αναγνώριση του κοινού της, που περιλαμβάνει πολλή νεολαία, όπως το απέδειξε η ξεχωριστή βραδιά της Πέμπτης 3/9/09. Ντυμένη στα λευκά, λαμπερή και αεικίνητη, και μετά στα μαύρα της νύχτας έδωσε ζωή και αίσθημα στα τραγούδια της, όλα επιτυχίες που χρονολογούνται «από το 1973, όταν γεννήθηκε καλλιτεχνικά», όπως είπε ο Μάκης Μάτσας που, μαζί έχτισαν τον κύκλο των επιτυχιών της, δισκογραφικά, εκτός από την παρένθεση της Polygram «Το κοριτσάκι αυτό» δεν το γνωρίσαμε «τυχαία», όπως λέει στο τραγούδι της η Χάρις. Δίπλα μας μεγάλωσε και έγινε μεγάλη τραγουδίστρια χωρίς να θελήσει να γίνει «σταρ». Γι’ αυτό την αγαπήσαμε και την αγαπάμε και γεμίσαμε για τον θαυμαστό σκοπό της οργάνωσης «Μαζί για το Παιδί» το Ηρώδειο. Και θα την ξανακούσουμε, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στο ΟΑΚΑ στην άλλη μεγάλη -και μεγαλύτερη!- βραδιά του Λευτέρη Παπαδόπουλου που 16 μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού θα ερμηνεύσουν τους στίχους των τραγουδιών του, ποιήματα γραμμένα με αίσθημα, αγάπη, ρεαλισμό και βαθιά γνώση της ελληνικής καρδιάς. Αυτά που χαρακτηρίζουν τον ένα και μοναδικό Λευτέρη Παπαδόπουλο… Περισσότερα, με φωτο, στα «Ελμπιστευτικά» του «Κ» 13/9/09.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή