Μουσείο – σχολειό για την Ηπειρο και την ιστορία της

Μουσείο – σχολειό για την Ηπειρο και την ιστορία της

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η μοναδικότητα του Μουσείου Ελληνικού Ιωαννίνων του Δήμου Κατσανοχωρίων έγκειται στο ότι περιλαμβάνει έργα που μιλούν για τον τόπο μας, την Ηπειρο και την ιστορία της. Για ό,τι την δόξασε και την έκανε σεβαστή στον κάθε Ελληνα που ακούει το όνομά της. Είναι μοναδικό γιατί μιλάει για το ψωμί, για τον ευεργέτη, τον ξενιτεμένο, τον πνευματικό άνθρωπο, τον Ηπειρώτη μάστορα, τον βοσκό, τον γεωργό, την πολύπαθη Ηπειρώτισσα μάνα και, τέλος, για τη μάθηση. Το μουσείο φιλοξενείται σ’ ένα ωραίο σχολείο, εκεί που μάθαμε τα πρώτα μας γράμματα» εξηγεί επιγραμματικά τον λόγο της δημιουργίας ενός μοναδικού μουσείου στον πρόλογο του καταλόγου ο Θ. Παπαγιάννης.

Υστερα από μία ξενάγηση στους διαδρόμους του μουσείου, που είναι και η δική του περιπλάνηση σ’ έναν Λαβύρινθο της εποχής μας, με μίτο την τέχνη να οδηγεί στην έξοδο, στον ήλιο της υπαίθρου, καταλήγει: «Το μουσείο αυτό, με τις ιδιαιτερότητές του, είναι αφιερωμένο στους συγχωριανούς μου πρώτα απ’ όλα, όπως και σε όλους τους δημότες. Είναι το δικό τους μουσείο. Εύχομαι έτσι να το δουν και να το αγκαλιάσουν με αγάπη». Είναι και μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλους εμάς, κοντοχωριανούς και αλλομερίτες, να το επισκεφθούμε, με ανοιχτά τα μάτια της ψυχής…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή