Τι γραφει ο ξενος Τυπος

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

THE ΙΝDΕΡΕΝDΕΝΤ

Η επιστροφή

Χρήμα, να τι θέλω, τραγουδούσαν οι Μπιτλς. Το ίδιο θέλει και η μουσική βιομηχανία η οποία για μία ακόμη φορά επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το Fab Four για να γεμίσει τα άδεια ταμεία της. Νέες εκδοχές των άλμπουμ των Μπιτλς, επεξεργασμένες με βάση τη σύγχρονη τεχνολογία κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα μαζί με το παιχνίδι «The Beatles Rock Band». Αραγε, το δοκιμασμένο συγκρότημα και η νέα μουσική εκδοχή θα ανοίξουν τις πύλες για τους νεαρούς οπαδούς των Μπιτλς; Μεγαλύτεροι σε ηλικία οπαδοί ενδεχομένως να σκεφτούν ότι από τη συλλογή τους θα λείπουν οι τελευταίες ηχογραφήσεις. Και οι νεότεροι ενδέχεται να επιδείξουν μικρότερο ενδιαφέρον για τη δουλειά των Μπιτλς που απουσιάζουν επί τέσσερις δεκαετίες.

SUDDΕUΤSCΗΕ ΖΕΙΤUΝG

Ευτυχία

Στη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ για την παιδεία φάνηκε ότι η Γερμανία διαθέτει λιγότερα κονδύλια για την παιδεία από τις περισσότερες χώρες της Δύσης. Οι ειδήμονες του ΟΟΣΑ απέκτησαν σιγά σιγά τη φήμη της Κασσάνδρας που δεν χάνει ευκαιρία να βαθμολογήσει τους Γερμανούς με κακό βαθμό. Στην ουσία όμως πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την κριτική τους και για το γεγονός ότι πάντα φέρνουν στο προσκήνιο την παιδεία. Στη χώρα μας όλα αρχίζουν από τα χρήματα: στη συνάντηση κορυφής της καγκελαρίου Μέρκελ για την παιδεία το ζήτημα των κονδυλίων μπήκε στην άκρη και μετατέθηκε για μετά τις εκλογές. Ετσι η κυβέρνηση άρχισε στην εκπαιδευτική πολιτική πολλά προγράμματα, αλλά πολύ λίγα ολοκληρώθηκαν.

ΤΗΕ WASHINGTON ΡΟSΤ

Ομοιότητες

Ενδεχομένως να έφταιξε το ρεκόρ της αιματοχυσίας του φετινού καλοκαιριού, αλλά και η απογοήτευση για τις εκλογές με τη χαμηλή προσέλευση, τη βία και τις καταγγελίες για νοθεία. Οποιος όμως κι αν ήταν ο λόγος, ο αφγανικός πόλεμος βρίσκεται στο κέντρο της πολιτικής συζήτησης πολλών δυτικών κρατών. Το διακύβευμα αφορά όχι μόνον τις τακτικές και τη στρατηγική, αλλά πηγαίνει λίγο πιο πέρα, θέτοντας ουσιαστικά ερωτήματα: πρέπει να είμαστε και να παραμείνουμε στο Αφγανιστάν; Με δεδομένο το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην πολιτική κουλτούρα των χωρών της Βορείου Αμερικής και της Ευρώπης, η ομοιότητα στα επιχειρήματα είναι αξιοπρόσεκτη.

FRΑΝΚFURΤΕR RUΝDSCΗΑU

Αθλιες συνθήκες

Στην Πάτρα 1.500 πρόσφυγες ζούσαν σε στρατόπεδο που η ελληνική αστυνομία διέλυσε με μπουλντόζες τον Ιούλιο. Από τότε, όσοι πρόσφυγες ζούσαν εκεί, κρύβονται σε χωράφια και «ζουν σαν τα ζώα στη ζούγκλα», όπως δήλωσε πρόσφυγας στην οργάνωση Human Rights Watch. Στο ρεπορτάζ περιγράφεται η κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και αναφέρεται η απαράδεκτη κατάσταση σε συνοικίες της Αθήνας, αλλά και η αδυναμία της πολιτείας να αντεπεξέλθει στα κύματα των προσφύγων. Τον Ιούνιο συνελήφθησαν στην Αθήνα 1.551 πρόσφυγες και τον Ιούλιο 2.369. Τα κρατητήρια στα αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας είναι πλήρη και οι πρόσφυγες μεταφέρονται σε κρατητήρια στην ελληνική επικράτεια, όπου περιμένουν την απέλασή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή