Εκλογές με περίσκεψη, αποτελέσματα με πανσέληνο!

Εκλογές με περίσκεψη, αποτελέσματα με πανσέληνο!

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο Κυριακές μας χωρίζουν από την Κυριακή των εκλογών στις 4 Οκτωβρίου και μια παράξενη ησυχία από πλευράς ψηφοφόρων προμηνύει ότι, όπως όλες οι πρόωρες γεννήσεις, η κάλπη θα δώσει ένα αποτέλεσμα που δεν μπορούν με σιγουριά να προδικάσουν οι σοφές κεφαλές των υπεύθυνων δημοσκοπήσεων. Οταν ο ψηφοφόρος δεν μιλάει, οι μεγάλες ομάδες, όπως είναι οι γυναίκες και οι νέοι που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, τι να βρουν να πουν οι αλιείς του προεκλογικού κλίματος; Εξάλλου, κανέναν δεν πείθει το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων, ενδεικτικό είναι απλώς και, όπως έχει αποδειχθεί, στις Ευρωεκλογές από τα exit polls, καθόλου αλάνθαστο, αντιθέτως μάλιστα. Πράγμα που δείχνει ότι οι ψηφοφόροι κρατούν το στόμα τους κλειστό και αφού έχουν ψηφίσει! Οπωσδήποτε αυτό είναι ένα δείγμα ωριμότητος που απορρέει από την ηλικία, ενώ στους νέους ψηφοφόρους δείχνει αδιαφορία, καχυποψία, ίσως και περιφρόνηση σ’ αυτά τα συστήματα. Η δυστοκία στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, η συρροή υποψηφίων από την τηλεόραση, το θέατρο, τον αθλητισμό, για να «σταυρώνει» ο ψηφοφόρος πρόσωπα γνωστά κι εύκολα αναγνωρίσιμα, η υπεροψία των προσωπικοτήτων και η μάχη για την πρώτη ή την καλύτερη θέση στο Επικρατείας, δείχνει πως η πολιτική περνάει σοβαρότατη κρίση και όχι μόνον η οικονομία! Διάχυτη η απογοήτευση για τα πρόσωπα που δεν τίμησαν την ψήφο του λαού, η ζημιά μένει και ας έχουν μείνει οι περισσότεροι εκτός ψηφοδελτίου! Φωνάζουν κιόλας και υπεραμύνονται της ανεπίληπτης εικόνας τους και διαδηλώνουν ότι θα στηρίξουν το κόμμα τους, στο οποίο έκαναν τόσο κακό, κερδοσκοπώντας από κυβερνητικές θέσεις που τους εμπιστεύθηκαν. Και για τους πολιτικούς συντάκτες δύσκολοι οι καιροί στο να συλλέξουν πληροφορίες «από πρώτο χέρι» κι όταν μιλούν τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα, σε συνεντεύξεις σε εφημερίδες και σε κανάλια, ο λόγος που εκφέρουν δεν είναι πάντα ο δικός τους. Η αναγνώριση λαθών, όσο και αν τον τιμάει σαν χαρακτήρα τον Κώστα Καραμανλή, δημιουργεί σκέψεις τόσο για τον ίδιο όσο και για την παράταξη. Τα λέμε αυτά, διότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε οι ψηφοφόροι τη δύναμη της ψήφου μας, ειδικά σ’ αυτές τις εκλογές που έρχονται να ξεκαθαρίσουν καταστάσεις, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η ψήφος μας είναι το μόνο όπλο που έχει μείνει για να υπερασπισθούμε αξίες, πρόσωπα και υγιείς ιδεολογίες. Η ψήφος δεν είναι μέσον εκδίκησης ή διεκδίκησης προσωπικού οφέλους. Η δύναμή της απορρέει από τη σύμφωνο γνώμη των πολλών για το ποιο κόμμα αξίζει να κυβερνήσει, να κρατήσει τα κλειδιά του τόπου, όπως εμείς κρατάμε τα κλειδιά του σπιτιού μας. Και η ψήφος είναι μυστική. Αυτή είναι η γοητεία του παραβάν, της κάλπης…

Επιφυλακτικοί ως προς τις προεκλογικές κορόνες, αλλά αποφασισμένοι για νοικοκύρεμα, οδεύουμε προς την Κυριακή των εκλογών κάνοντας τη δουλειά μας όσο μπορούμε καλύτερα. Το μόνο σίγουρο είναι η πανσέληνος, ενώ ακούμε τα αποτελέσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή