«Η Σμύρνη κάποτε»… Μουσικό αφιέρωμα στις 22/9 στο Ηρώδειο

«Η Σμύρνη κάποτε»… Μουσικό αφιέρωμα στις 22/9 στο Ηρώδειο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σεπτέμβριος φέρνει πάντα μνήμες θλιβερές, ιδίως για τη μεγάλη οικογένεια των Μικρασιατών που οι γονείς τους, οι παππούδες και γιαγιάδες τους εκριζώθηκαν από την πατρίδα της Ιωνίας και πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς, χωρίς επιστροφή στα χώματα αγιασμένα από αίμα και πόνο. Πήραν μαζί τους αξίες και τον σπόρο της προκοπής, δούλεψαν, έχτισαν και δημιούργησαν τη δική τους οικογένεια και επιτυχημένοι στον τομέα που επέλεξαν. Δεν Ξεχνούν…

Αφορμή για σκέψεις δίνει μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη στη Σμύρνη, τη Μητρόπολη του Μικρασιατικού Ελληνισμού και το μεγαλείο της, μια μεγάλη βραδιά μνήμης και αναβίωσης της «μυθικής και υπέροχης πόλης που αγαπήσαμε και θρηνήσαμε», όπως επισημαίνει η Χαρά Καλομοίρη στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στο Μουσείο Μπενάκη. Εχει τίτλο «Η Σμύρνη κάποτε», το μουσικό αφιέρωμα που πραγματοποιείται την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 9, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Η διοργάνωση είναι του Εθνικού Ωδείου, που συμπληρώνει 83 χρόνια μουσικής προσφοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή