«Εφυγε» από τη ζωή, χθες, η Ελένη Παναγιώτη Αγγελοπούλου

«Εφυγε» από τη ζωή, χθες, η Ελένη Παναγιώτη Αγγελοπούλου

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πραγματική αρχόντισσα, η Ελένη Παναγιώτη Αγγελοπούλου, σύζυγος και αχώριστη σύντροφος του Αρχοντος Μεγάλου Λογοθέτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου Παναγιώτη Αγγελόπουλου, έφυγε χθες από τη ζωή, ύστερα από σύντομη ασθένεια.

Ηταν πάντα στο πλευρό του μεγάλου ευεργέτη συζύγου της, που μιλώντας για τις αγαθοεργίες στην Κωνσταντινούπολη, στην ομογένεια της Αμερικής, στην ιδιαιτέρα του πατρίδα Αρκαδία, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έλεγε «εμείς», ποτέ «εγώ», «εμείς και η οικογένειά μου». Η Ελένη, κόρη του Κλεόβουλου Μάρκου, γεννήθηκε στο Μαντράς των Ινδιών το 1922 και γνώρισε και παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Θ. Αγγελόπουλο στα δύσκολα χρόνια της Ελλάδας. Μαζί προχώρησαν στη ζωή, με γιους και εγγονούς και όταν έφυγε πρώτος ο Παναγιώτης, η Ελένη Αγγελοπούλου αποτραβήχτηκε κι έζησε σε οικογενειακό πλαίσιο αγάπης.

Ο γιος της Κωνσταντίνος, που χρειάσθηκε προ ημερών να αναχωρήσει στην Αμερική μαζί με τη σύζυγό του Γέλη, είχε πει στη μητέρα του πως θα λείψει για λίγο καιρό. «Να πας στο καλό, παιδί μου, και να με κρατάς ενήμερη», του είχε πει εκείνη. Τα νέα του θανάτου της τον βρήκαν στη Βοστώνη, όπου αναρρωνύει από πρόσφατη επέμβαση και δεν μπορεί να παραστεί στην Ελλάδα για την κηδεία της, την Πέμπτη, στο Α΄ Νεκροταφείο, στον οικογενειακό τάφο. Ερχονται από τη Βοστώνη οι εγγονοί της, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Κωνσταντίνου Αγγελόπουλοι, που θα εκπροσωπήσουν τον πατέρα τους. Η αγάπη έχει τις δικές της γέφυρες, η Ελένη Παν. Αγγελοπούλου είχε μεγάλη καρδιά και έδωσε και πήρε αγάπη στη ζωή της…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή