Γερμανικά «νούμερα»…

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδιαφέρον είχε το ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων πρωθυπουργών, αλλά ακούστε ποια αντίστοιχη εκπομπή έχει αυτές τις μέρες τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Γερμανία, όπου την Κυριακή γίνονται εκλογές.

Πέντε μεγαλοστελέχη από τα αντίστοιχα κόμματα προκλήθηκαν από το κανάλι SWR (και δέχθηκαν!) να περάσουν μια ολόκληρη μέρα μπροστά στην κάμερα ως κανονικοί εργαζόμενοι σε τομείς που τα κόμματά τους έχουν, υποτίθεται, ρηξικέλευθες θέσεις. Τον χριστιανοδημοκράτη κ. Bosbach που τάσσεται υπέρ ενός αυστηρότερου σωφρονιστικού συστήματος, το κανάλι τον «διόρισε» φύλακα σε μια φυλακή ανηλίκων για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν είναι εύκολο να γίνουν πράξη οι ιδέες του. Τον Σοσιαλδημοκράτη κ. Lauterbach που διατείνεται ότι όλα λειτουργούν ρολόι στην Υγεία, τον έβαλαν να δουλέψει νοσοκόμος σε μεγάλο νοσοκομείο με εφημερία και τον πλήρωσαν όσα εδικαιούτο: 70 ευρώ για 12 ώρες.

Τον Αριστερό κ. Gysi που φωνάζει να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας, τον «ανάγκασαν» να δουλέψει χτίστης για μια μέρα για να καταλάβει ότι ο νόμιμος μισθός είναι χαμηλότερος και ότι αν εφαρμοζόταν η πρότασή του, όλοι οι εργάτες θα παραιτούνταν, για να τρέξουν στο ταμείο ανεργίας. Η Φιλελεύθερη κ. Leutheusser «εργάσθηκε» ως σερβιτόρα – καθαρίστρια σε εστιατόριο μιας φτωχής περιοχής του Αμβούργου, όπου οι κάτοικοι εκ περιτροπής δουλεύουν εθελοντικά για να βοηθήσουν τους άνεργους συμπολίτες τους. Και την Πράσινη κ. Kuenast την έστειλαν σε ένα ορεινό αγρόκτημα για να δει αν μπορούν να εφαρμοσθούν οι προτάσεις της για τις βιοκαλλιέργειες και την απαγόρευση των φυτοφαρμάκων. Αφού άκουσε τα εξ αμάξης από τους αγρότες, πληρώθηκε τα νόμιμα: 30 ευρώ για 12 ώρες και της έκαναν δώρο on camera και δύο αυγά!

Δεν ξέρω γιατί (ή μάλλον ξέρω…) αλλά στο μυαλό μου γεννήθηκε ξαφνικά η ιδέα εξελληνισμού της εκπομπή – είναι και της μόδας το γερμανικό μοντέλο. Σκέφτηκα, λοιπόν, τον κ. Αδωνη Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ, να είναι ντυμένος λιμενοφύλακας και να πηδάει στη θάλασσα από βάρκα για να σώσει λαθρομετανάστες στο Αγαθονήσι. Τον κ. Παν. Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ με στολή ΜΑΤ στην Πατησίων να δέχεται αδιαμαρτύρητα τις μολότοφ των γνωστών αγνώστων μέσα από το άσυλο του ΕΜΠ. Και τον κ. Μάκη Μαΐλλη του ΚΚΕ να βρίσκεται στο τραπέζι σύσκεψης ως στέλεχος μιας υγιούς επιχείρησης που, όμως, λόγω κρίσης, πρέπει τώρα να αποφασίσει πόσους θα απολύσει…

Και ο Νεοδημοκράτης και ο Πασόκος τι θα κάνουν; θα αναρωτηθείτε. Η αλήθεια είναι πώς προβληματίστηκα, αλλά νομίζω η καλύτερη ιδέα θα ήταν να μετέχουν στην εκπομπή οι ίδιοι οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί. Να τους δοθεί, μάλιστα, η δυνατότητα να επιλέξουν εκείνοι οποιαδήποτε εργασία, είτε στο Δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Ούτως ή άλλως, θα ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και για τους δύο και για εμάς θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις τους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή