…Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Σμύρνης με τον δήμαρχο Κηφισιάς σε προσκύνημα μνήμης…

…Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Σμύρνης με τον δήμαρχο Κηφισιάς σε προσκύνημα μνήμης…

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαζί με 80 υπερήλικους δημότες, ο δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Γ. Χιωτάκης, μικρασιατικής καταγωγής και ο ίδιος, ταξίδεψαν στις 20 Σεπτεμβρίου στη Σμύρνη για να παρευρεθούν στη Θεία Λειτουργία και στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Καταστροφής του 1922, στον ιερό ναό Αγίας Φωτεινής στη Σμύρνη.

Η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη κ. Χαρά Σκολαρίκου, το προσωπικό του προξενείου και Ελληνες που ζουν σήμερα στην άλλοτε πρωτεύουσα της Ιωνίας, αποτέλεσαν το ευλαβικό όσο και συγκινημένο εκκλησίασμα. 87 χρόνια έχουν περάσει από τότε, και κάθε χρόνο ο δήμος Κηφισιάς, με πρωτοβουλία του δημάρχου κ. Χιωτάκη, διοργανώνει επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των νεκρών, λαϊκών και κληρικών του μεγάλου διωγμού. Αυτή τη φορά, τα λόγια του, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας αντήχησαν ακόμη πιο συγκινητικά στην εκκλησία που φέρει το όνομα της μεγαλόπρεπης Αγίας Φωτεινής Σμύρνης που κάηκε, δυναμιτίστηκε και ξεθεμελιώθηκε. «Ενας κύκλος του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία έκλεισε με την πυρκαγιά και την Καταστροφή του 1922, ενώ ένας νέος κύκλος άνοιξε σήμερα με το φως των κεριών στον ναΐσκο της Αγίας Φωτεινής», είπε ο κ. Ν. Χιωτάκης. Τη λειτουργία τέλεσε ο ιερέας κ. Μάρμελλος Μαλαφής από τη Χίο, που συνόδεψε τους Κηφισιώτες στη Σμύρνη, ενώ ο δήμαρχος δώρισε στον ιερό ναό την εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας και την εικόνα του Αγίου Νικολάου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή