«Εχετε νέο μήνυμα…»

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σου σπάνε τα νεύρα αυτά τα τηλεφωνήματα «ευγενών φωνών», που σε ενοχλούν ακόμη και στις λεγόμενες «ώρες κοινής ησυχίας» για να σε ενημερώσουν για τις προσφορές καταστημάτων, τα νέα οικονομικά προϊόντα κάποιας τράπεζας ή τα «προνόμια» της πιστωτικής της κάρτας (πόσω μάλλον όταν είσαι… ήδη πελάτης της συγκεκριμένης τράπεζας και διαθέτεις την κάρτα της – τέτοια οργάνωση!), τις προσφορές του γειτονικού γυμναστηρίου, ή τα δωρεάν ραντεβού που θα έχεις εάν εγγραφείς σε πρόγραμμα… συντήρησης προσώπου – σώματος γνωστής αλυσίδας. Ποτέ δεν σου λένε πού στην ευχή βρήκαν το τηλέφωνό σου, και με ποιο δικαίωμα σε ενοχλούν, είτε βρίσκεσαι στο σπίτι είτε οδηγείς το αυτοκίνητό σου, γιατί η «μόδα» της… τηλεπροσέγγισης, έχει επεκταθεί με τα γνωστά SMS και στα κινητά τηλέφωνα, από τα οποία πληροφορείσαι ότι η τάδε παντελώς άγνωστη «φωνάρα» σε περιμένει στα εγκαίνια του σκυλάδικου που εμφανίζεται…

Η απορία για το πού βρίσκουν τα τηλεφωνικά μας νούμερα και μας ενοχλούν έτσι προκλητικά, δεν έχει απαντηθεί. Και δεν παίρνουν τηλέφωνα «στην τύχη» γιατί στην πλειοψηφία τους οι «ευγενείς φωνές» σε ρωτούν αν είσαι αυτός… που είσαι και αν το προϊόν απευθύνεται σε γυναίκες, σε ρωτούν ευγενικά εάν μπορούν να μιλήσουν με τη σύζυγό σου. Υποψίες πως οι «πάροχοι» (ενδεχομένως και κάποια κυκλώματα στον ίδιο τον ΟΤΕ) εφοδιάζουν τις εμπορευόμενες εταιρείες με λίστες δυνάμει «πελατών» (ακόμη και αν το τηλέφωνό τους έχει καταχωρισθεί ως «απόρρητο»;), υπαινιγμοί πως τα τηλεφωνικά νούμερα διοχετεύονται έναντι αμοιβής από ασφαλιστικά Ταμεία, επαγγελματικές ενώσεις κ.λπ.

Τις περισσότερες φορές το «θύμα» εκφράζει την αγανάκτησή του (ιδίως αν η ώρα της κλήσης είναι ακατάλληλη…) με φωνές και διάφορα «γαλλικά», που λούζεται αναγκαστικά η «ευγενής φωνή», που στη συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι καν υπάλληλος της εταιρείας που θέλει να προωθήσει τα προϊόντα της, αλλά… «4ωρη απασχολήσιμη» κάποιων «γραφείων» του ποδαριού, που αναλαμβάνουν εργολαβικά να κάνουν τηλεφωνήματα και να λένε το «παραμύθι» που τους έχει δοθεί. Μερική απασχόληση που υπάγεται στα… βαρέα και ανθυγιεινά!

Το πράγμα, όμως, παράγινε με το που… προκηρύχθηκαν οι εκλογές! Δεκάδες τα «μηνύματα» που έρχονται καθημερινά στα κινητά τηλέφωνα, με… απαιτητικές «προσκλήσεις» («σε περιμένω απόψε, να ξεκινήσουμε μαζί τον αγώνα στην πλατεία… και στις… το βράδυ» – κι ακολουθεί η υπογραφή του υποψηφίου, ολόκληρη ή σε κάποιες περιπτώσεις και… συντομευμένη, με τα τρία πρώτα γράμματα του μικρού ονόματος και τέσσερα του επωνύμου αν ο ή η υποψήφιος/α θεωρεί πως είναι… πασίγνωστος/η!) – και το περίεργο; Από υποψηφίους… ολόκληρου του πολιτικού φάσματος! Κάποιοι, φαίνεται, έχουν διαγνώσει πως μέσα στον καθένα μας κρύβεται ένας «δεξιός», ένας «σοσιαλιστής», ένας «αριστερός» και κάποιος «υπερπατριώτης» ή το πιθανότερο ποντάρουν στη γενική απογοήτευσή (και αδιαφορία, αν κρίνει κανείς από το ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές…) μας και σου λένε «βρε, μπας και; Ας του στείλω ένα SΜS…».

Δεν υπάρχει σ’ αυτού του είδους την «επικοινωνία» τίποτε το προσωπικό βεβαίως: παίρνουν τη λίστα με τα κινητά και στέλνουν το ίδιο SMS σε εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες αποδέκτες! Το πιο «προσωπικό» (και υποθέτουμε πως δεν επιχειρείται από υπαλλήλους εταιρειών, αλλά από υπαλλήλους ή εθελοντές που δουλεύουν στα διάφορα πολιτικά γραφεία) είναι το «ζωντανό» τηλεφώνημα, που καλώς σου απευθύνεται με το επώνυμό σου, σου ζητάει ευγενικά να παραβρεθείς «απόψε» ή «αύριο» στην προεκλογική σύναξη του ή της υποψηφίου/ας κι όταν απαντήσεις «όχι, δεν μπορώ, δεν θέλω!», επιμένουν με ένα… ευγενέστατο «τουλάχιστον θα τον ή την ψηφίσετε;» Πείτε (σ’ όλους τους ενοχλητικούς!) ένα νέτο – σκέτο ΟΧΙ και… βγάλτε το τηλέφωνο από την πρίζα μέχρι τις 5 Οκτωβρίου! Από κει κι έπειτα δεν… θ’ ασχοληθεί κανείς μαζί σας!

Καλό Σαββατοκύριακο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή