Στο Μπλόκο της Ηρώδου Αττικού, μια καλή είδηση!

Στο Μπλόκο της Ηρώδου Αττικού, μια καλή είδηση!

4' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωί – πρωί χτύπησε το τηλέφωνο στο σπίτι. Από την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γραφείο Τύπου, η κ. Φουρνάρου ειδοποιεί ότι «στη 1 παρά τέταρτο θα ‘ρθει ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τώρα αναγγέλθηκε». «Μόλις γύρισε από το Στρασβούργο, όπου μίλησε στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το ότι «πρέπει να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας», πάει κατευθείαν στον Πρόεδρο; Τι να έχει συμβεί, άραγε;» Βαριά συννεφιά, κρύο τσουχτερό και στην καρδιά της Αθήνα, πόσω μάλλον εκεί, στον ακριτικό Προμαχώνα και στον Μεθοριακό Σταθμό Κήπων. «Κήπος κι εδώ, Εθνικός μάλιστα, για να δούμε τι είδηση θα βγάλει το Μαξίμου για το Προεδρικό», απόλυτα λογικός ο συνειρμός. Από πολύ νωρίτερα η Βασιλέως Γεωργίου είχε γεμίσει από τα βαν των τηλεοπτικών καναλιών και μπροστά στην καγκελόπορτα της Ηρώδου Αττικού είχαν στηθεί οι τηλεοπτικές κάμερες, περιμένοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι όσα έχουν κατά καιρούς ειπωθεί, θα γίνουν κιόλας! Με την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου ως πιθανή ημέρα ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι προθεσμίες τρέχουν.

Και να, στην επάνω πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου με καφέ παλτό ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον κ. Νίκο Αθανασάκη και τον κ. Ζιώγα, διέλυσε κάθε ανησυχία με το ανοιχτόκαρδό του ύφος και το πλατύ χαμόγελο! Στα γρήγορα βγήκε το παλτό και με το άψογο σκούρο κοστούμι με βαθυκόκκινη γραβάτα, με αθλητικό βήμα, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μπήκε στο Προεδρικό Γραφείο όπου τον περίμενε, με το καθημερινό προεδρικό του κοστούμι, ο Πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας. Και μαζί με τη θερμή χειραψία και το πλατύ χαμόγελο, να και η καλή είδηση!

Πρωθυπουργός: Κύριε Πρόεδρε, καλή σας μέρα. Σήμερα είναι χαρά και τιμή να έχουμε μια πρόταση που μας τιμά όλους, την πρόταση για την επανεκλογή σας!

Ο Πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας δείχνει προς τα μέσα του γραφείου, παίρνουν θέση στον καναπέ, ενώ τα φλας αστράφτουν και η ΕΡΤ καλύπτει τα λεχθέντα, που αποτελούν και μεγάλη πολιτική είδηση, αναμενόμενη βέβαια, αλλά καλύτερα που έγινε και επίσημα η πρόταση για να επανεκλεγεί ο κ. Κάρολος Παπούλιας για μια ακόμη πενταετή προεδρική θητεία. Να βάλουμε τάξη και στο Προεδρικό μας!

Πρωθ.: Ευρύτατη η πεποίθηση ότι έχετε τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανώτατο αυτό αξίωμα και σε στιγμές δύσκολες για τη χώρα, όπου κρίθηκαν και δοκιμάστηκαν θεσμοί. Μπορέσατε και αφήσατε ένα στίγμα εθνικό, πολιτειακό, ενισχύοντας την αίσθηση της σιγουριάς, της ασφάλειας και της δημοκρατίας και νομίζω ότι όλος ο πολιτικός κόσμος και οι πολίτες θεωρούν αυτονόητη την επανεκλογή σας.

Ο Πρόεδρος κ. Κ. Παπούλιας ευχαρίστησε για την τιμή. «Δεν έκανα τίποτα άλλο περισσότερο από το καθήκον μου. Αγωνιζόμαστε ακριβώς για το καλό της πατρίδας και νομίζω ότι η κατοχύρωση και ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών και δικαιωμάτων του λαού μας είναι πρώτιστο καθήκον. Και εσείς το κάνετε και εγώ το κάνω και πιστεύω ότι και ο λαός μας θα το εκτιμήσει αυτό».

Το αυτονόητο και η σημασία του

Στο σημείο αυτό και στη συνέχιση της συζήτησης ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου εστίασε την προσοχή «σε αυτό το αυτονόητο που είπατε και που χρειάζεται να το επαναφέρουμε στην πολιτική ζωή γενικότερα. Το αυτονόητο να κάνουμε πολύ απλά το καθήκον μας για τη χώρα, την πατρίδα που περνά δύσκολες στιγμές»… Είχε συνέχεια η δήλωση του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου γύρω από πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, ο αγροτικός τομέας. Η ανάπτυξη των δηλώσεών του είναι στις πολιτικές στήλες. Για μας, στήλη διαπιστευμένη επί σειράν ετών -δύο δεκαετιών και κάτι- γνωρίζουμε ότι σε κάθε δύσκολο αγώνα της Ελλάδας στο εσωτερικό αλλά και έξω, ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει πολύ σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο. Γι’ αυτό, από τη χθεσινή πρόταση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου για την επανεκλογή του κ. Κ. Παπούλια πρέπει να τονιστεί η τελευταία του φράση «Κάνουμε ένα δύσκολο αγώνα και διεθνώς και η δικιά σας βοήθεια στο πλευρό μας θα είναι πολύ χρήσιμη στην πορεία αυτή». Και στις δηλώσεις του, στο πεζοδρόμιο της Ηρώδου Αττικού, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε πλήρως τη συμβολή του Προέδρου κ. Κάρολου Παπούλια: «Λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τίμησε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το ανώτατο αυτό αξίωμα της χώρας μας». Για να καταλήξει: «Πιστεύω ότι είναι αυτονόητη η επιλογή, η πρότασή μας για επανεκλογή του και είμαι σίγουρος ότι αυτή η απόφαση έχει την ευρύτατη συναίνεση και των πολιτικών κομμάτων και του ελληνικού λαού». Δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Ν.Δ., η οποία και τον είχε προτείνει για Πρόεδρο, οι απαιτούμενες 200 ψήφοι θα επισφραγίσουν την επανεκλογή και με μεγαλύτερο αριθμό στην προεδρική κάλπη…

ΥΓ.: Στην τόσο σημαντική αυτή ημέρα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια στο πρόγραμμά του ήταν και μια επίσκεψη μαθητών. Είκοσι οκτώ μαθητές του 2ου Τ.Ε. Λυκείου Φλώρινας με τρεις καθηγητές συνοδούς ήρθαν με πούλμαν από τη Φλώρινα, καλεσμένοι από καιρό από τον Πρόεδρο κ. Κάρολο Παπούλια, τον είδαν χθες, του μίλησαν και άκουσαν τις σοφές συμβουλές του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή