Εθνική συνεννόηση

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Πορτογαλία, ο πρωθυπουργός κάλεσε μια ημέρα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμφώνησαν με συνοπτικές διαδικασίες να επιβάλουν φέτος τα αυστηρά δημοσιονομικά μέτρα που είχαν ψηφίσει για το 2011. Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να συμβεί κάποτε στην Ελλάδα; Αν δεν γίνει τώρα, πάντως, ούτε η χώρα θα σωθεί ούτε όμως και οι βασικοί πολιτικοί ηγέτες της θα διασωθούν, λόγω των κατακλυσμιαίων αλλαγών που θα φέρει η αναγκαστική προσγείωση της ελληνικής κοινωνίας στην πραγματικότητα των επόμενων ετών.

Οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς μπορούν να γράψουν Ιστορία, δείχνοντας τον δρόμο για μια μεγάλη εθνική συνεννόηση που θα βάλει τέλος στα λαϊκιστικά τερατουργήματα της μεταπολίτευσης, θα βάλει όρια στην καταστροφική μανία των επαγγελματιών της διαμαρτυρίας και θα χτίσει ένα νέο ευρωπαϊκό κράτος.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε το λάθος να μη βάλει ποτέ «πλάτη» όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Αν το είχε κάνει, ίσως να είχε κληρονομήσει μια λιγότερο απελπιστική κατάσταση. Τώρα όμως έχει την ευκαιρία να κάνει υπερβάσεις, ενώ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Εδώ δεν υπάρχει περιθώριο κέρδους για ένα κόμμα ή έναν πολιτικό. Είτε θα αλλάξουν μαζί τη χώρα είτε θα βουλιάξουν όλοι μαζί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή