Το μάθημα της Πρωτομαγιάς 2010: όπως Στρωσ’ καν’ς!

Το μάθημα της Πρωτομαγιάς 2010: όπως Στρωσ’ καν’ς!

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Που σημαίνει, συμπατριώτες μου, όχι όπως τα ξέρατε, αλλά όπως θα τα βρείτε από δω και εμπρός – και ας μας συγχωρεί ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Ντομινίκ Στρος-Καν για τη λαρισαϊκή προφορά του ονόματός του! Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που θα αντιμετωπίσει τέτοια λογοπαίγνια, όπως και οι άλλοι σοσιαλιστές τραπεζίτες με τις μεταξωτές γραβάτες.

«Ο Μάιος μας έφθασε, εμπρός βήμα ταχύ, να τον προϋπαντήσουμε όλοι στην εξοχή!» Το πρόσταγμα της ημέρας! Ως πέρυσι, εκτός από τη φθίνουσα διαδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς η Αθήνα άδειαζε, όλα τα αμάξια και οι τζιπάρες ορμούσαν στις εθνικές οδούς να δρέψουν παϊδάκια και να επιστρέψουν, αγοράζοντας από τους μικροπωλητές το στεφάνι της Πρωτομαγιάς, είχε τότε 30 ευρώ, και τα δίναμε! Φέτος, θα δρέψουμε τα ρόδα του κήπου μας, ή του γειτονικού, ή εάν μένουμε σε διαμέρισμα της τσιμεντένιας Αθήνας, θα πάρουμε τον ηλεκτρικό από την Ομόνοια, θα κατεβούμε στην 56η Ανθοκομική Εκθεση του Δήμου Κηφισιάς που άνοιξε τις πύλες της ώς τις 16 Μαΐου. Εκεί θα βρούμε, σε προσιτές τιμές, τριανταφυλλιές «Παπά-Μεγιάν», βελούδο κόκκινο με μεθυστικό άρωμα, μπουκέτα ορτανσίες ή θα φτιάξουμε μόνοι το στεφάνι μας από τις κίτρινες μαργαρίτες που, ακόμη, βγαίνουν άφθονες, όπου έχει μείνει χώμα άχτιστο! Με τον «Καλλικράτη» ποιος ξέρει τι θα ξημερώσει στην Κηφισιά και αν θα υπάρξει του χρόνου και 57η «Ανθοκομική» στο πάρκο με τα σκιερά δέντρα, δίπλα στον σταθμό του ηλεκτρικού. Μια ανάποδη ζέρμπερα στην αφίσα, μας καλεί όλους να περάσουμε, να «πιάσουμε» εκεί τον Μάη, παραδοσιακά.

Πάντα η Πρωτομαγιά ήταν μια ευκαιρία για οικογενειακή έξοδο, θα συνεχίσουμε την παράδοση, αλλά οικονομικά και μετρημένα. Ευτυχώς, τον καλό μας τον καιρό, δεν μπορούν να μας τον κατατάξουν σε κανένα «πακέτο νέων μέτρων» είναι εδώ, καταδικός μας. Μια βόλτα σε ανοιξιάτικο λιβάδι στη Λάρισα, είναι η τέλεια ευτυχία, και δεν κοστίζει τίποτε. Σε αντίθεση με το θεματικό πάρκο «Λαβύρινθος» στο Erlebnispark Teichland, κοντά στο Cottbus της Ανατολικής Γερμανίας, που ανοίγει για το κοινό την Πρώτη Μαΐου και όποιος μπει διασκεδάζει, τριγυρίζοντας για να βρει την έξοδο. Φαντάζεστε έναν Ελληνα επισκέπτη, να μπαίνει και να κάνει τους γύρους, αντί να τρυπώσει ανάμεσα στους κλαδεμένους θάμνους για να κόψει δρόμο; Το ίδιο και με τα νέα μέτρα! Λαβύρινθος και αυτά, με τρεις Μινώταυρους και κανένα «μίτο της Αριάδνης» εν όψει… Στην ωραία Κύμη η Πρωτομαγιά βρήκε τον δρόμο της. Ηρθε και χτύπησε την πόρτα του σπιτιού που οι ένοικοί του έφτιαξαν το δικό τους στεφάνι με τριαντάφυλλα του περιβολιού τους και κερνάνε ουζάκι και γλυκό του κουταλιού – να πάνε κάτω οι πίκρες!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή