Το ελληνικό μας Ηφαίστειο και η τέφρα του…

Το ελληνικό μας Ηφαίστειο και η τέφρα του…

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνέχεια από τα έκτροπα της 5ης Μαΐου -που είχαν αφετηρία μια «ειρηνική» διαδήλωση διαμαρτυρίας για τα στυγνά οικονομικά μέτρα, για να καταλήξουν σε πρωτοφανείς εκδηλώσεις βίας, τραυματισμών με αποκορύφωμα τους τρεις αθώους νεκρούς που επέμεναν να εργάζονται στην υπό χρεοκοπία Ελλάδα- γράφτηκε στη Βουλή με την ψήφιση του νομοσχεδίου των πακέτων μέτρων που επέβαλε η Ε.Ε. και το ΔΝΤ. «Θέμα Εθνικής Σωτηρίας» το ονόμασε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. «Ζητάτε συνενόχους, αλλά δεν θα γίνουμε», αντέτεινε, με θύελλα χειροκροτημάτων από την πτέρυγα της Ν.Δ., ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς, σε οξεία, αν και με βραχνιασμένη φωνή, αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό.

Το καλό είναι ότι άνοιξαν στη Βουλή τα στόματα. Βουλευτές έκαναν ερωτήσεις με ονόματα που πρέπει να λογοδοτήσουν. «Για κουρτίνες υπουργικού γραφείου και πλιάτσικο», μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου «για Χρηματιστήριο και να μην πω για υποβρύχια» αντέτεινε ο Αντώνης Σαμαράς. «Γιατί τον κρύβετε τον Κώστα Καραμανλή, να παρουσιαστεί να λογοδοτήσει», ο πρώτος «μας ζητάτε να ψηφίσουμε αυτά που δεν ξέρουμε πώς να εγκρίνουμε εκείνα που θα ακολουθήσουν με Προεδρικά Διατάγματα», επέμεινε ο Αντώνης Σαμαράς, «χρηματοδότηση με δοσολογία ελπίδας, αυτό ζητά η κοινωνία». Θυμήθηκαν και τα παλιά, για το ποια από τις συνυπεύθυνες κυβερνήσεις έκανε την αρχή. «Ναι, μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε για τα ελληνικά μου. Ναι, είμαι Ελληνας της Διασποράς, εξαιτίας του ότι ο πατέρας μου δύο φορές εξορίσθηκε από την Ελλάδα και ο παππούς μου έξι φορές πήγε εξορία και φυλακή», ο Γιώργος Παπανδρέου. «Πριν από 30 χρόνια το ΠΑΣΟΚ αποχωρούσε από αυτήν την αίθουσα, καταψηφίζοντας την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.» ο Αντώνης Σαμαράς. «Αυτό το μεγάλο «όχι» του ΠΑΣΟΚ έγινε τώρα «ναι» στην ύφεση». «Εάν δεν σας ενδιαφέρει εσάς, αν θα είσθε ο πρωθυπουργός της μιας θητείας – η μπηχτή κατά Γ. Π. ενδιαφέρει όμως τη χώρα…». Αυτά από τη Βουλή των Ελλήνων, όπου άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Η Ν.Δ. καταψήφισε το νομοσχέδιο, πλην της βουλευτού κ. Ντόρας Μπακογιάννη που είπε το «Ναι» και διεγράφη αμέσως μετά από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αλλες παράπλευρες απώλειες, η διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ των βουλευτών για το «παρών» – «παρούσα» κ. Βασίλη Οικονόμου, Γιάννη Δημαρά και της κ. Σοφίας Σακοράφα. Ελπίδα μπορεί να μην έχουμε, αλλά αποκτήσαμε τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές…

Ακυρώθηκε ταξίδι του Προέδρου στη Ρωσία

Χωρίς να γίνει επίσημη αναγγελία από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ακυρώθηκε το ταξίδι, λόγω των γεγονότων, του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Ηταν μια ανεπίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, όπου ο Πρόεδρος θα μετέβαινε το Σάββατο 8 Μαΐου για τον εορτασμό των 65 χρόνων από τον τερματισμό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή