Η Αφή της Φλόγας για τους ευρωπαϊκούς αγώνες Special Olympics στη Βαρσοβία θα γίνει στον Εβρο, με επίσημη τελετή, αύριο, 6 Σεπτεμβρίου…

Η Αφή της Φλόγας για τους ευρωπαϊκούς αγώνες Special Olympics στη Βαρσοβία θα γίνει στον Εβρο, με επίσημη τελετή, αύριο, 6 Σεπτεμβρίου…

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το άσβεστο καντήλι, όπως το θέλει η παράδοση, της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας θα γίνει η Αφή της Φλόγας της Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδας από τον Μητροπολίτη Ανθιμο στην ομώνυμη Μονή στις Φέρες Εβρου, με όλο το τελετουργικό που προβλέπεται και την παράδοση της Φλόγας στον εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής των ευρωπαϊκών αγώνων, παρουσία της προέδρου κ. Γιάννας Δεσποτοπούλου, που θα είναι και η ομιλήτρια.

Η ελληνική αντιπροσωπεία φθάνει στον νομό Εβρου σήμερα Κυριακή 5/9. Συμμετέχουν ως τελετάρχης η Αλεξάνδρα Οικονομίδου, η πρωθιέρεια Μαρία Κώττη, αθλήτρια Special Olympics, και άλλες αθλήτριες ως ιέρειες, ενώ τη χορογραφία της τελετής Αφής έχει κάνει η Ελένη Ψαλίδα.

Η τελετή Αφής θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί στη Μονή Παναγίας Κοσμοσώτειρας, με προσέλευση επισήμων και προσκεκλημένων και παράταξη των Λαμπαδηδρόμων που θα παραλάβουν και θα μεταφέρουν τη δάδα με τη Φλόγα στο ταξίδι της ώς τη Βαρσοβία της Πολωνίας, όπου στις 18 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι ευρωπαϊκοί αγώνες Special Olympics. Η μπάντα της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού θα παιανίσει τους εθνικούς ύμνους Πολωνίας και Ελλάδος και στη συνέχεια, τον ύμνο των Special Οlympics.

Ο δήμαρχος Φερών κ. Γεώργιος Ούστογλου θα καλωσορίσει τους παρισταμένους και, στη συνέχεια, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο νομάρχης Εβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γεώργιος Αλεξανδρής, ο υφυπουργός Παιδείας, καθηγητής κ. Γιάννης Πανάρετος, ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Πολωνίας κ. Jerry Miller και η γενική διευθύντρια των Special Olympics Ευρώπης / Ευρασίας κ. Mary Davis. Ακολουθεί η ομιλία της προέδρου των Special Olympics – Ελλάς κ. Γιάννας Δεσποτοπούλου και, αμέσως μετά, η Αφή της Φλόγας από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Ανθιμο, ο οποίος και την παραδίδει στην πρωθιέρεια Μαρία Κώττη. Η νεαρή αθλήτρια μεταλαμπαδεύει τη Φλόγα στον Βωμό, ακολουθεί η παράδοση της Φλόγας στον επικεφαλής των Ευρωπαίων λαμπαδηδρόμων αστυνομικών κ. Jacek Hachluski που, ως φρουροί της Φλόγας, συνοδεύουν τους αθλητές – λαμπαδηδρόμους. Με το πέρας της εκδήλωσης ξεκινάει η λαμπαδηδρομία από την Παναγία Κοσμοσώτειρα προς το δημαρχείο Φερών, μετά προς το Δέλτα του Εβρου, όπου οι λαμπαδηδρόμοι με τη Φλόγα και αθλητές του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Φερών θα μπουν σε βάρκες για να περιηγηθούν το μαγευτικό Δέλτα του Εβρου.

Η κατάληξη της διαδρομής είναι στην κεντρική πλατεία της Αλεξανδρούπολης – Φάρος, όπου θα γίνει η τελετή υποδοχής και άναμμα του Βωμού. Οι λαμπαδηδρομίες για αγώνες Special Olympics γίνονται εδώ και 25 χρόνια με συνοδεία αστυνομικών που προστατεύουν τους αθλητές – λαμπαδηδρόμους στη διαδρομή της Φλόγας. Στους ευρωπαϊκούς αγώνες, από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου 2010, στη Βαρσοβία της Πολωνίας τα Special Olympics Ελλάς θα συμμετάσχουν σε 90μελή αποστολή, της οποίας τα μέλη θα πάρουν μέρος σε οκτώ αθλήματα. Προηγουμένως, από τις 15 Σεπτεμβρίου η ελληνική αποστολή θα είναι στην Κρακοβία για να συμμετάσχει ώς τις 18 Σεπτεμβρίου σε ειδικές εκδηλώσεις ως φιλοξενούμενη των διοργανωτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή