Συναυλία την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου με μελωδίες του Νίνο Ρότα – Ενα ταξίδι στη χρυσή εποχή του Φελίνι, με τον Μαρτσέλο Ρότα να διευθύνει τη Νέα Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας

Συναυλία την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου με μελωδίες του Νίνο Ρότα – Ενα ταξίδι στη χρυσή εποχή του Φελίνι, με τον Μαρτσέλο Ρότα να διευθύνει τη Νέα Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν ο Φεντερίκο Φελίνι συνάντησε τον Νίνο Ρότα, ενώ περίμενε έξω από την Τσινετσιτά το τραμ, σε λάθος στάση, και το τραμ σταμάτησε μπροστά τους, ένας ολόκληρος κύκλος για τη μουσική των κινηματογραφικών ταινιών είχε τροχιοδρομηθεί! Ηταν στην αρχή της δεκαετίας του 1940, ο Νίνο Ρότα ήταν 29 χρόνων, ήδη γνωστός συνθέτης και, μπαίνοντας στον κόσμο του κινηματογράφου επένδυσε με τη μουσική του 152 ταινίες! Ειδικά με τον Φελίνι είχε μακρόχρονη συνεργασία και από το 1952 ώς το 1979 έγραψε μουσική για τις ταινίες που έκαναν θραύση! «Ντόλτσε Βίτα», «Λα Στράντα», «Νύχτες της Καμπίρια», «Οκτώμισι» και άλλες, ενώ η ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Ο Νονός» πήρε Οσκαρ καλύτερης μουσικής!

Αυτή την υπέροχη μουσική που σε ταξιδεύει στους τόπους και στους ανθρώπους για τους οποίους μιλούν οι ταινίες θα την ακούσουμε, σε ταιριαστό κλίμα, στις 12 Δεκεμβρίου, Κυριακή, σε δύο παραστάσεις, μεσημέρι 12.30 και βράδυ 20.30 – ναι! Οκτώμισι, όπως του Φελίνι -στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο ανιψιός του Ρότα, αρχιμουσικός Μαρτσέλο Ρότα θα διευθύνει τη Νέα Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας που ίδρυσε η Julia Hristova και έχει εξελιχθεί σε αυτοδιοικούμενο και αυτοχρηματοδοτούμενο οργανισμό, από δε τη Σχολή της Νέας Συμφωνικής Ορχήστρας οι απόφοιτοι εργάζονται στις ΗΠΑ, στη Λατινική Αμερική, στη Νότιο Αφρική και στην Ευρώπη.

Ο Μαρτσέλο Ρότα, όπως ξέρουμε καλά, είναι ο μόνιμος μαέστρος του Αντρέα Μποτσέλι, τον οποίο είδαμε στο Ηρώδειο, στις 9 Ιουλίου 2010, σε συναυλία με τον Μαρτσέλο Ρότα να διευθύνει και τις τέσσερις «Ντίβες», τις δροσερές κοπέλες, με φωνή σοπράνο, που έχουν σπουδάσει κλασικό τραγούδι και συνοδεύουν στις τραγουδιστικές του εμφανίσεις τον Αντρέα Μποτσέλι, ο οποίος αυτό τον καιρό περιοδεύει στη Μεγάλη Βρετανία. Για την Κυριακή 12/12 θα ακούσουμε τις τέσσερις «Ντίβες» και θα απολαύσουμε τη μουσική του Νίνο Ρότα. Ας μην λησμονούμε ότι η κ. Μαρία Φρεζάδου που φέρνει τον Ρότα και τις τέσσερις «σοπράνος» είναι εκείνη που πρωτοέφερε τον Bocelli το 2003 στο Ηρώδειο και το 2007 στο Καλλιμάρμαρο. Η στενή σχέση της μουσικής του Νίνο Ρότα με τις ταινίες που επένδυσε θα αποδοθεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα να παίζει, ενώ φωτογραφίες από τις ταινίες θα προβάλλονται.

Μια συναυλία σε δύο παραστάσεις που έχει κινηματογραφικό υπόβαθρο, οι φίλοι του κινηματογράφου δεν πρέπει να χάσουν αυτό το μουσικό προσκύνημα. Επιπλέον, η συναυλία, που τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, δίδεται για τους σκοπούς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και ιδιαίτερα για την ενίσχυση του Κέντρου Εγκαιρης Διάγνωσης και Αποθεραπείας διαφόρων μορφών καρκίνου, που έχει εγκαινιασθεί τον Μάιο του 2009 στη θέση Προσήλιο στην Παιανία της Αττικής. Το Κέντρο επενδύει και στον τομέα της έρευνας και εκπαίδευσης με ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της ογκολογίας και εκπαιδευτικά μαθήματα νοσηλευτικής και ψυχοκοινωνικής ογκολογίας.

Για τη βραδινή παράσταση τα εισιτήρια τιμώνται: διακεκριμένη 60 ευρώ, Α΄ Ζώνη 45 ευρώ, Β΄ Ζώνη 35 ευρώ, Γ΄ Ζώνη 25 ευρώ και φοιτητικό 15 ευρώ. Για τη μεσημβρινή παράσταση στις 12.30, ενιαίο εισιτήριο 35 ευρώ και 20 ευρώ φοιτητικό-παιδικό. Η μουσική του Νίνο Ρότα που έχει σφραγίσει τη μνήμη μας, μαζί με εικόνες, ξαναζωντανεύει και βοηθάει και τον σκοπό του Κέντρου Εγκαιρης Διάγνωσης και Αποθεραπείας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας… Χορηγός επικοινωνίας: «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή