Τω αγνώστω βουλευτή…

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζητώ συγγνώμη που θα «αφιερώσω» τη στήλη στον γνωστό γιατρό – ανοσολόγο κ. Χαρ. Μουτσόπουλο. Αλλά με υποχρεώνει το άκρως επιθετικό άρθρο του στην «Κ» που αφορούσε την κριτική που άσκησα στη Ν. Δ. για το γεγονός ότι αντί να προτείνει διεξόδους από την κρίση, αναλώνεται σε ασήμαντα ζητήματα, όπως το αν θα αυτομολήσουν στην κ. Ντ. Μπακογιάννη 3 – 4 άσημοι βουλευτές της, μεταξύ των οποίων ο κ. Κώστας Καραγκούνης.

Ο κ. Μουτσόπουλος, αφού με επικρίνει αυθαιρέτως ότι θεωρώ σημαντικούς βουλευτές μόνον όσους εμφανίζονται στην TV, με εγκαλεί για «πολιτισμική κατάντια» με το επιχείρημα ότι δεν έχω εντρυφήσει στο βιογραφικό ειδικώς του κ. Κ. Καραγκούνη. Ε, λοιπόν το έκανα και «ανακάλυψα» ότι η κορυφαία «πολιτική του δραστηριότητά» μέχρι το 2009 ήταν ότι διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του πρώην βουλευτή κ. Ανδ. Καραγκούνη, που τυγχάνει… πατέρας του και από τον οποίο «κληρονόμησε» προ έτους την έδρα του. Ως εκ τούτου δεν με εξέπληξε και η μέχρι τούδε βουλευτική δραστηριότητα του νέου Καραγκούνη. Μεταξύ άλλων, «ήλεγξε» φέτος την κυβέρνηση για την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος στον Αγ. Βλάσιο Αγρινίου, τη μετακίνηση του λιμενικού σταθμού Μενιδίου Αιτ/νιας, τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Ανω Χώρας κ. λπ., κ. λπ. Ελπίζοντας ο κ. Μουτσόπουλος να γνωρίζει ότι κατά το Σύνταγμα οι βουλευτές οφείλουν να «εκπροσωπούν το έθνος» και όχι το… χωριό τους, πάμε και στην έτερη μομφή του, ότι θεωρώ ήσσονος σημασίας «τη διαφωνία του εν λόγω βουλευτή με τις θέσεις του κ. Σαμαρά».

Εν προκειμένω, κ. Μουτσόπουλε, απάντηση, νομίζω, πρέπει να σας δώσει ο ίδιος ο κ. Κ. Καραγκούνης και οι 3 – 4 βουλευτές της Ν. Δ. που μόλις προ 5μήνου καταψήφισαν το Μνημόνιο και τώρα αίφνης άλλαξαν γνώμη, λοξοκοιτώντας την κ. Μπακογιάννη. Εν ολίγοις, όχι μόνον θεωρώ άσημους (δηλαδή και ασήμαντους) τους εν λόγω βουλευτές, αλλά εκτιμώ ότι η στάση τους σε ένα κορυφαίο γεγονός για τη χώρα αποδεικνύεται και φαιδρότατη.

Ας μου επιτρέψει, τέλος, ο εγνωσμένου κύρους ανοσολόγος κ. Μουτσόπουλος να διατηρώ το δικαίωμα της δημοσιογραφικής κρίσης και για τον συνάδελφο και φίλο του κ. Ανδρέα Καραγκούνη, η 20ετής βουλευτική θητεία του οποίου πέρασε εντελώς απαρατήρητη, όπως άλλωστε και η υφυπουργία που του ανέθεσε το 1992 ο κ. Κ. Μητσοτάκης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή