Προς το αισιόδοξο ο πρωθυπουργός, δεκτικός στο μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Φράση της ημέρας «Εχει ακόμη πολλή δουλειά»

Προς το αισιόδοξο ο πρωθυπουργός, δεκτικός στο μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας – Φράση της ημέρας «Εχει ακόμη πολλή δουλειά»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάντα η ενημερωτική επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δημιουργεί ευνόητο ενδιαφέρον, αλλά χθες βρεθήκαμε μάρτυρες συναγερμού από πλευράς MME. Δημοσιογράφοι, τηλεόραση, ραδιόφωνο είχαν συνωστισθεί μπροστά στη βαριά ξύλινη πόρτα του προεδρικού γραφείου για να περάσουν μέσα εγκαίρως για τη χειραψία, που ήταν, φυσικά, θερμή και χαμογελαστή. «Τη χρειαζόμαστε τη χαμογελαστή φωτογραφία όσο ποτέ, κύριε Πρόεδρε», η δημοσιογραφική παραίνεση, αλλά ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε ήδη πάρει θέση για τη σοβαρή συζήτηση.

Ηρθε με τα πόδια από απέναντι, από το Μαξίμου, συνοδευόμενος από τον κ. Νίκο Αθανασάκη και τον κ. N. Ζιώγα, του Γραφείου Τύπου, που έμειναν στο γραφείο τής κ. Γκόγκα όσο κράτησε η ενημέρωση, μία ώρα και πλέον. Παρουσία των δημοσιογράφων και των φωτοειδησεογράφων, με τις τηλεοπτικές κάμερες να στοχεύουν τον Πρόεδρο κ. Κάρολο Παπούλια, σοβαρό και προσεκτικό σχολιαστή τών όσων τού έλεγε, σαφώς αισιόδοξος, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Το κλίμα μαρτυρούσε την ένταση που συνεπαγόταν η ενημέρωση.

«Η διαπραγμάτευση ήταν δύσκολη, γιατί υπήρχαν πολλές αντιστάσεις και πολλές δυσκαμψίες», παραδέχθηκε ο κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ ο Πρόεδρος κ. K. Παπούλιας ήθελε να μάθει «πώς πήγε το μέτωπο Βερολίνου – Παρισιού. Ηταν αρραγές;» ρώτησε. «Νομίζω ότι και η μία πλευρά και η άλλη το έβλεπαν από διαφορετική προσέγγιση -είπε ο κ. Γ.Π.- αλλά αυτό συνέβαλε τελικά και στη δική μας δυνατότητα να μπορέσουμε να συζητήσουμε για ένα ευρύτερο πακέτο. Και το βασικό, νομίζω, είναι ότι αναγνωρίστηκε πως η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα, ότι ο ελληνικός λαός πράγματι έχει κάνει θυσίες και ότι αυτό έπρεπε να επιβραβευθεί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τελείωσε ο αγώνας τον οποίο έχουμε να κάνουμε», είπε με μια αναπνοή ο πρωθυπουργός, για να «κλείσει» ο Πρόεδρος με τη λακωνική φράση -που σημαίνει πολλά- «νομίζω ότι τώρα αρχίζει».

Πρωθυπουργός: Είναι ένα θετικό μήνυμα και έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε για το καλύτερο, για το καλύτερο της οικονομίας, αλλά και των πολιτών.

Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας: (έβαλε την τελεία) «Εχει ακόμη πολλή δουλειά»! Εξω στην καγκελόπορτα της Ηρώδου Αττικού, ώρα 2.10 μ.μ., στη λιακάδα, μίλησε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου σε δέσμη μικροφώνων χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις. H δήλωσή του «για τις θετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρωζώνης», στις πολιτικές σελίδες της «Κ».

Βγαίνοντας στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου συναντήσαμε έναν όμιλο μαθητών – ζωηρά σκούρα μάτια και τεντωμένα αυτιά για το τι θα πει ο επικεφαλής κύριος δάσκαλος. «Είναι μαθητές της A΄ Γυμνασίου από το Γύθειο της Μάνης: Ηρθαμε να γνωρίσουν το Προεδρικό Μέγαρο».

– Παιδιά, είσαστε τυχεροί. Αυτή την ώρα, μέσα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

– T’ ακούς; Παπούλιας με Παπανδρέου τα λένε (η μετάφραση του ενός συμμαθητή στον άλλο).

Και το σμάρι από τα ζωηρά 13χρονα μαθητούδια, αγόρια και κορίτσια, ακολούθησε τον περήφανο δάσκαλό τους, εντός.

«Για να φτιάξουμε μια Ελλάδα, για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι», όπως είπε, στα MME, αμέσως μετά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή