Σε εγκάρδιο κλίμα η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στη Ρουμανία

Σε εγκάρδιο κλίμα η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια στη Ρουμανία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν εκτός, αλλά είχε το βλέμμα του και την έγνοια του σε όσα συνέβαιναν εντός, στο ελληνικό Κοινοβούλιο και έξω από αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, που ολοκλήρωσε χθες το διήμερο επίσημο ταξίδι του στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, προσκεκλημένος από το Ελληνορουμανικό Επιχειρηματικό Συνέδριο. Στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας συναντήθηκε με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Τραϊάν Μπασέσκου, ο οποίος του μετέφερε τις ευχές του για την ευόδωση των προσπαθειών της Ελλάδας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που στη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ρουμανικής Γερουσίας Μίρτσεα Τζοάνα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Ρουμανίας.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Ελληνορουμανικό Επιχειρηματικό Συνέδριο αναφέρθηκε στην επενδυτική παρουσία στα Βαλκάνια των περίπου 5.000 επιχειρήσεων και τραπεζών ελληνικών συμφερόντων και πρόσθεσε ότι το ζητούμενο είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε διεθνές επίπεδο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών παρέμειναν σταθερές το πρώτο τρίμηνο του 2011, ενώ αυξήθηκαν τόσο οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Ρουμανία, όσο και οι ρουμανικές προς την Ελλάδα. Μέσα σ’ ένα θερμό κλίμα φιλοξενίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνάντησε τους εκπροσώπους της ρουμανικής πολιτείας, επισκέφθηκε ιστορικά κτίρια της πόλης του Βουκουρεστίου και παραβρέθηκε σε εκδήλωση στην Ακαδημία της Ρουμανίας, με αφορή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Τέλος, επισκέφθηκε το Πατριαρχικό Μέγαρο του Βουκουρεστίου, κι εκεί συναντήθηκε με τον Πατριάρχη της Ρουμανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ.κ. Δανιήλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή