Εκδήλωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης στο Μέγαρο Μουσικής

Εκδήλωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης στο Μέγαρο Μουσικής

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξήντα χρόνια οικολογικών δράσεων και περιβαλλοντολογικής συνείδησης γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης. Η λαμπρή τελετή, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συνοδεύτηκε από τη βράβευση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για το διεθνές, κεφαλαιώδους σημασίας, οικολογικό του έργο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της χριστιανικής Εκκλησίας και άλλων δογμάτων, προσωπικότητες από διάφορους χώρους, πολλοί εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

Ομιλητές ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόρης Τσάλτας και, βεβαίως, ο πρόεδρος της ΕΕΠΦ κ. Νίκος Πέτρου και η πρόεδρος της Επιτροπής Στρατηγικής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της ΕΕΠΦ κ. Αλέξια Νικηφοράκη. Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση ήταν η ομιλία δύο μικρών μαθητών, που ευχαρίστησαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις προσπάθειές του να τους εξασφαλίσει ένα βιώσιμο κόσμο και ζήτησαν τη στράτευση όλων στην προστασία της φύσης, ώστε να έχουν μέλλον οι επόμενες γενιές. Το βραβείο «Βύρων Αντίπας», με το οποίο βραβεύτηκε ο Παναγιώτατος, απονέμεται από την ΕΕΠΦ σε πρόσωπα ή Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν συμβάλει αποτελεσματικά, διαχρονικά και με ανιδιοτέλεια στην προστασία της ελληνικής φύσης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χαιρέτισε το έργο της ΕΕΠΦ και μιλώντας για τις ευθύνες όλων μας απέναντι στο περιβάλλον, τόνισε: «…Το περιβάλλον και ολόκληρος ο φυσικός κόσμος, έμβιος και μη, είναι έργον του Θεού «καλόν λίαν», ο δε άνθρωπος, ο βασιλεύς της Δημιουργίας, αφού έλαβε παρά του Δημιουργού εντολήν «εργάζεσθαι και φυλάττειν» τον εγκόσμιον Παράδεισον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή