Οσο είναι καιρός

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν πρέπει να περιμένει ανάπτυξη και τουρισμό στην Ελλάδα όσο κλιμακώνεται η ανεξέλεγκτη βία των διαφόρων χούλιγκαν. Μπορεί σε εμάς να μην προξενούν πλέον εντύπωση τα συχνά και πολύ βίαια επεισόδια, αλλά η ζημιά που προκαλούν είναι ανεπανόρθωτη. Περιουσίες χάνονται λόγω των καταστροφών στο κέντρο, μεγάλα γκρουπ τουριστών ακυρώνουν τα ταξίδια και τα συνέδριά τους στην Ελλάδα, ενώ οιοσδήποτε ξένος επενδυτής διστάζει σοβαρά να επενδύσει σε μια χώρα όπου η βία είναι ρουτίνα. Αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί, όπως φάνηκε στην Κερατέα και κατόπιν στο Σύνταγμα, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο για την ίδια τη δημοκρατία.

Η μεσαία τάξη, που αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα, αναρωτιέται γιατί οι πολιτικοί και η αστυνομία έχουν αποτύχει στην αντιμετώπιση του προβλήματος τα τελευταία 30 χρόνια. Αναρωτιούνται αν αυτό οφείλεται σε ανικανότητα, έλλειψη πολιτικού θάρρους, αδυναμία συνεργασίας με τις δικαστικές αρχές ή σε κάτι άλλο. Ο,τι και να είναι, πάντως, πρέπει να λυθεί άμεσα με τη συνεργασία όλων των υπεύθυνων κομμάτων, ακόμη και του ΚΚΕ, πριν αυτή η χώρα βυθιστεί σε μια άβυσσο μίσους και βίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή