ΥΠΟΒΟΛΕΙΟ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι να γράψεις ο Υποβολέας; Τι να γράψεις ο στηλίτης ώς Τετάρτη μεσημέρι που παραδίδεται η στήλη όταν ενδέχεται σε λίγη ώρα να έχει απομείνει στήλη άλατος σύμπασα η Ελλάς; Κάθομαι ενώπιον λευκού κομπιούτερα και απορώ ενώ στη γειτονιά περνάει αυτοκίνητο ΚΚΕ με ντουντούκα καλώντας τον λαό τον βασανισμένο να τρέξει στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ (όχι στις «άλλες»). Ενα ανατρίχιασμα κατοχικό το ένιωσα για να είμαι ειλικρινής, όπως τότε με τις παράνομες ντουντούκες του ΕΑΜ -στον «Θίασο» του Αγγελόπουλου βρε, δεν είμαστε και τόσο εσχατόγεροι πια. Κοίτα να δεις τι σου επιφυλάσσει ο βίος! Κακάριζε, κακάριζε, αλλά μηδένα προ του τέλους του μακάριζε, αδερφέ μου. Σίγουρη έχει την πτώχευση ο Τσίπρας -αν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο λέει αυτός, που δεν μας έχει μείνει μπιτ τσίπα παρά μόνο Τσίπρας και παρόμοιοι λέω εγώ. Κρεμάνε και τα πανό τους στον Παρθενώνα λες κι είναι η μεζονέτα τους ή η ανισόπεδη της Κατεχάκη. Και μια γλώσσα να! κι από πάνω. Αλλά τι περιμένεις από μια παλαβή Αριστερά (που λέει κι ο Πάσχος Μανδραβέλης) άμα έχεις αξιωματική αντιπολίτευση που αναμηρυκάζει συνέχεια -σκέτη κατσίκα- το γελοιωδέστατο εκείνο «με το μείγμα διαφωνώ, όχι με τους στόχους». Για να εισπράττει δέκατα στα γκάλοπ.

Και Ελλάς πυρί μειχθήτω. (Ελπίζω να παρέχω ικανό υλικό σε μερικούς σχολιογράφους που επιδίδονται επ’ εσχάτοις σε ψυχογραφήματα «των υποστηρικτών του Μνημονίου»). (Ο διάολος δουλειά δεν είχε…). (Αλλ’ εν πάση περιπτώσει, όσοι είμαστε της γνώμης «να συμμαζευτούμε οι Ελληνες και να βάλουμε όλοι πλάτη μπροστά στο χάος που μας απειλεί» δεν είμαστε λιγότερο ματωμένοι και ξεπουπουλιασμένοι -μάλλον πολύ περισσότερο…- από μερικούς στα ανεμοδαρμένα ύψη της «αριστεράς» και της «προόδου» αεριζομένους). (Αλλά να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαζόχες). (Μακάκες, καλά!). (Εξ ου και μας ψυχογραφεί ο καλοκαρεκλάτος). Το Μέγαρο απαντά στο πρόσφατο σημείωμα της στήλης για την αναξιοπρεπή συμπεριφορά του στον συνθέτη Μιχάλη Γρηγορίου -πλην καλά δεν μας τα λέει. Αφήνω ότι προσπαθεί να αρνηθεί τις ευθύνες του για την πρώτη αναβολή της παρουσίασης του έργου (Γενάρη του ’10) που είχε παραγγείλει στον Γρηγορίου, άστο αυτό. Υποστηρίζει όμως πως «εγκαίρως» είχε ενημερώσει τον συνθέτη ότι λόγω οικονομικών δυσχερειών το έργο του δεν μπορούσε να ενταχθεί ούτε στο πρόγραμμα της επόμενης περιόδου (2010-2011) κι ότι θα καταβαλλόταν «κάθε προσπάθεια» να παρουσιαστεί «σε προσεχή καλλιτεχνική περίοδο». Ο συνθέτης όμως καταθέτει ότι το Μέγαρο είχε δεσμευτεί, ενώπιον μαρτύρων (άλλων συντελεστών της συναυλίας), πως το έργο θα παρουσιαζόταν ώς το τέλος της περιόδου 2009-2010. Πράγμα που δεν έγινε, αλλά ούτε και την επόμενη περίοδο, αυτή που μόλις έληξε, παρουσιάστηκε ούτε και για του χρόνου (2011-2012) έχει προγραμματιστεί, κι ας τον είχαν πάλι διαβεβαιώσει τον περασμένο Οκτώβρη -μετά μηνών περιφρονητική σιωπή- ότι «πολύ σύντομα πρόκειται να επιλυθούν οι εκκρεμότητες και να παρουσιαστεί το έργο». Δηλαδή «πολύ σύντομα» είναι 2013 και βλέπουμε; Και γιατί, εν πάση περιπτώσει, απαξιούν να του μιλήσουν; Ντροπής πράγματα, ω Μεγαρείς. Τετάρτη 16.13΄ επί του πιεστηρίου: Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοινώνει ότι το Σώμα είπε 155 «Ναι».

Ωραία, μπορούμε τώρα να συνεχίσουμε ανενόχλητοι το εθνοσωτήριο έργο μας: Το Πασόκ θα κάνει τη βρομοδουλειά κι όλοι οι άλλοι θα το σφαλιαρίζουμε. Και ρέεεντα οι τσιπροσαμαράδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή