Τελικά, η νύφη «δεν» το ’σκασε

Τελικά, η νύφη «δεν» το ’σκασε

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 40.000 κρύσταλλα σβαρόφσκι στόλιζαν το νυφικό της όμορφης Σαρλίν που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα του Μονακό. Σημασία όμως δεν έχει το πλήθος των κρυστάλλων, που θα μπορούσαν να ήταν 80.000 ή 120.000, αλλά το συνολικό βάρος τους. Πολλά δελτία και ενημερωτικές εκπομπές αναφέρθηκαν στον γάμο, πράγμα φυσικό αφού πριγκιπικοί γάμοι δεν γίνονται κάθε μέρα.

Τελικά, η νύφη «δεν» το ‘σκασε, όπως έλεγαν οι φήμες. Μόνο στις κινηματογραφικές ταινίες και στα σίριαλ το σκάνε οι νύφες και γίνονται άφαντοι οι γαμπροί. Στους πραγματικούς πριγκιπικούς γάμους όλα είναι χορογραφημένα, προγραμματισμένα έως την τελευταία λεπτομέρεια – και η φυγή της νύφης δεν περιλαμβάνεται στα «χαϊλάιτ» της γιορτής. Μόνο σε κάποια ταινία τύπου Τζέιμς Μποντ θα μπορούσε η νύφη, που είναι πρωταθλήτρια κολύμβησης, να κάνει ένα μακροβούτι στη Μεσόγειο και να γυρέψει την ελευθερία μακριά από το πριγκιπάτο.

Ως συνήθως, το δελτίο του Star δεν περιορίστηκε στην περιγραφή των όσων έδειξαν οι κάμερες, αλλά προχώρησε και στην ερμηνεία των συναισθημάτων του ζεύγους. Ψυχρό, ξεψυχισμένο χαρακτηρίστηκε το φιλί της Σαρλίν στο πριγκιπικό μάγουλο -σε αντίθεση με τα φλογερά φιλιά που ανταλλάσσουν οι επώνυμοι και απελευθερωμένοι Ελληνες νεόνυμφοι. Αλλα κανάλια χαρακτήρισαν τον ασπασμό «διακριτικό», αν και οι περισσότεροι τηλεθεατές μάλλον αδιαφορούν για τη συναισθηματική ένταση που έκρυβε αυτό το εθιμοτυπικό φιλί.

Αφθονος τηλεοπτικός χρόνος αφιερώθηκε για την ερμηνεία των δακρύων της νύφης, που δύο φορές σκούπισε τα μάτια της με ένα μαντιλάκι. Ηταν δάκρυα χαράς, ταραχής, θλίψης για την ξέγνοιαστη νεανική ζωή που τελειώνει, αγαλλίασης για τα μεγαλεία που έρχονται; Ποιος ο λόγος να μάθουμε και τι θα πάθουμε αν δεν μάθουμε; Δεν έλειψαν και τα σχόλια για τα εκτός γάμου τέκνα του καρπερού πρίγκιπα, τα οποία είναι τουλάχιστον δύο, ενώ ένα τρίτο παιδί, αδιευκρίνιστου μέχρι στιγμής πατέρα, περιμένει το DNA για να μάθει αν ρέει γαλάζιο αίμα στις φλέβες του.

Είδαμε τον πρίγκιπα Αλβέρτο, στο γαμήλιο δείπνο, να αναφέρεται σε ένα πασίγνωστο (για τους Αγγλοσάξονες) ποίημα του Ρόμπερτ Φροστ με τίτλο «Τhe Road not Taken» και να το αφιερώνει στη σύζυγό του. Το ποίημα μιλάει για τον «λιγότερο ταξιδεμένο δρόμο» που δεν έχει καμία σχέση με το «πονηρό το μονοπάτι» του Αλέκου Σακελλάριου. Να λοιπόν που κοντά στον βασιλικό (τον Τζόρτζιο Αρμάνι που σχεδίασε το νυφικό) ποτίστηκε και η γλάστρα, δηλαδή ο ποιητής, αν και κανένα κανάλι δεν μας είπε δυο λόγια για τον Ρόμπερτ Φροστ που οι στίχοι του έφτασαν στου πρίγκιπα τα χείλη και στης ανθρωπότητας το αυτί.

Χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς είναι οι φωτογενείς εικόνες και οι λεπτομερείς περιγραφές του πριγκιπικού γάμου. Μόνο που στις μέρες μας οι ιθαγενείς είναι ανήσυχοι και πονηρεμένοι και ξέρουν καλά ότι οι γαμήλιες τελετές τελειώνουν και τα πουρνάρια έρχονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή