Για όλα φταίει η αστυνομία…

Για όλα φταίει η αστυνομία…

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχει περάσει μία εβδομάδα από τα φοβερά και τρομερά γεγονότα της πλατείας Συντάγματος και των πέριξ δρόμων που είχαν σαν αποτέλεσμα να ερειπωθεί ο πυρήνας της πόλης, να καταφερθεί ένα ακόμη συντριπτικό πλήγμα στον τουρισμό και να κατηγορηθεί από το σύνολο των μίντια η αστυνομία για υπερβολική χρήση χημικών. Είναι καταπληκτικό και ταυτόχρονα ενδεικτικό της νοοτροπίας που έχει επικρατήσει σε αυτή τη χώρα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, από τους τηλεαστέρες και τους ματσουκοφόρους των καναλιών και των ραδιοφώνων μέχρι τους ηγέτες και τους εκπροσώπους των κομμάτων της Αριστεράς, ευθυγραμμίστηκε και παραμένει ευθυγραμμισμένη πίσω από την άποψη ότι για το μακελειό που έγινε ευθύνεται αποκλειστικά και μόνον η αστυνομία.

Είναι φανερό ότι κανείς από όλους αυτούς δεν έμαθε ότι στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε διάφορους δρόμους μαζεύτηκαν διαδηλωτές για να παρεμποδίσουν την πρόσβαση βουλευτών στη Βουλή για να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Κανείς επίσης δεν αντελήφθη ότι αρκετοί από τους «ειρηνικούς» διαδηλωτές έδειξαν διαθέσεις ειβολής και άλωσης του Κοινοβουλίου. Και, κυρίως, κανείς δεν είδε τους εκατοντάδες ή και χιλιάδες «μπαχαλάκηδες» να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία και να ορμούν συντεταγμένοι και με πανομοιότυπες στολές (σορτς, σακίδιο στην πλάτη και αντιασφυξιογόνο μάσκα) με στόχο να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Αλλά ούτε και αργότερα διαπίστωσαν τον ανασκολοπισμο της πλατείας και την έκταση των ζημιών σε βάρος χιλιάδων ιδιωτών, που βέβαια δεν προκλήθηκαν από τα χημικά.

Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η ελληνική αστυνομία είναι από τις καλύτερες στον κόσμο. Είναι πολλά τα κρούσματα της διαφθοράς στους κόλπους της, δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για την εκπαίδευση των στελεχών της και δεν διακρίνεται για τις ικανότητές της. Δεν θα μπορούσε και να είναι τόσο διαφορετική από την υπόλοιπη κρατική μηχανή που χαρακτηρίζεται από παρόμοιες και χειρότερες παθογένειες. Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι σαφές ότι επικρατεί παράνοια στον κόσμο των μίντια σχετικά με τον ρόλο της αστυνομίας σε μία χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα, όπως είναι η Ελλάδα της τελευταίας 35ετίας. Εκτός αν πλέον αμφισβητείται ότι στη χώρα μας υπάρχει δημοκρατία (που πολύ συχνά φτάνει στα όρια της ασυδοσίας), επειδή η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διαλαλεί ότι «βρίσκεται σε πόλεμο» και ο αρχηγός του κόμματος καταθέτει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της αστυνομίας…

Ακόμη και στις δημοκρατίες, λοιπόν, ο ρόλος της αστυνομίας είναι η τήρηση του νόμου και της τάξης, αλλά και η προστασία της ασφάλειας των πολιτών. Προφανώς, όμως, στην Ελλάδα έχει επικρατήσει πλήρως ο λαϊκισμός και η δήθεν αριστερή λογική στα μίντια και δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν ποια είναι η αποστολή της αστυνομίας όταν απειλούνται με διασάλευση και ο νόμος και η τάξη ή απειλείται η ασφάλεια πολιτών, όπως την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα. Φαίνεται επίσης ότι τα αστέρια και τα αστεράκια της ηλεκτρονικής (κυρίως) δημοσιογραφίας ενοχλήθηκαν από την υπερβολική χρήση χημικών, αλλά δεν αναρωτήθηκαν παράλληλα πόσο μεγάλος θα ήταν ο κίνδυνος να σκοτωθούν άνθρωποι αν γίνονταν μάχες σώμα με σώμα. Και σε κάθε περίπτωση, η αστυνομία δεν είναι εκεί για να ραίνει με άνθη όσους πετούν μαρμαρόπλακες.

Δυστυχώς, με τη στάση τους τα μίντια ενθαρρύνουν την οχλοκρατία και αποθαρρύνουν την αστυνομία. Και αυτό δεν αποκλείεται να διαπιστωθεί σε μία επόμενη απόπειρα κατάλυσης της συντεταγμένης πολιτείας. Φυσικά, στην αστυνομία θα αποδοθούν οι ευθύνες αν χάσει τον έλεγχο!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή