Μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ τώρα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νομοσχέδιο για την ανώτατη παιδεία αποτελεί μια αξιόλογη και σοβαρή προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ελληνικών πανεπιστημίων. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, εναντιώνονται σε οιαδήποτε μεταρρύθμιση πρυτάνεις που έχουν εκλεγεί μέσα από τη διαπλοκή κομμάτων – φοιτητικών παρατάξεων – συνδικαλιστών και μια συμμαχία συμφερόντων που θέλει να διατηρήσει το μίζερο στάτους κβο των ελληνικών ΑΕΙ γιατί την συμφέρει.

Η κυβέρνηση, όμως, πρέπει να επιμείνει στις βασικές κατευθύνσεις και η Ν.Δ. να το στηρίξει γιατί αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να αλλάξει κάτι στην Παιδεία. Αν είτε ορισμένα κυβερνητικά στελέχη είτε η αξιωματική αντιπολίτευση την τορπιλίσουν, η ζημιά θα είναι μεγάλη. Ο ελληνικός λαός πληρώνει, επιτέλους, πολλά χρήματα για την εκπαίδευση των παιδιών του και απαιτεί ανταγωνιστικά, αξιοκρατικά και εξωστρεφή πανεπιστήμια. Αυτή η μεταρρύθμιση πρέπει, λοιπόν, να γίνει, τώρα και με τη συναίνεση των υπεύθυνων κομμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή