To αληθινό «Sex and the City»

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές τηλεοπτικές ώρες ξοδεύτηκαν για ένα πουκάμισο αδειανό, για ένα κρεβάτι ξέστρωτο. Νέα τροπή πήρε η υπόθεση Στρος – Καν, νέα πρόσωπα εμφανίζονται στα νέα επεισόδια. Λύκος, όπως μας λένε, ήταν η καμαριέρα (περιστασιακή πόρνη, κατά τη σκανδαλοθηρική εφημερίδα Νew York Post), αμνός ο τέως διευθυντής του ΔΝΤ. Ενα σίριαλ που θα έμοιαζε με δελτίο ειδήσεων θα ήταν βαρετό, όμως ένα δελτίο που μοιάζει με σίριαλ προσελκύει τους πάντες. Και αυτό το σίριαλ που γράφει η ζωή τα έχει όλα: σεξ, χρήμα, χλιδή, εξουσία, πολιτική.

Ο Ντομινίκ Στρος – Καν (DSK) είναι ένας άνθρωπος με ονοματεπώνυμο, ενώ η μάρτυρας κατηγορίας από τη Γουινέα παραμένει καμαριέρα. Σκέτη καμαριέρα ή με την προσθήκη «αφρικανικής καταγωγής» ή «32χρονη». Ακόμα και η φωτογραφία της έχει πάψει να εμφανίζεται στον διεθνή Τύπο, σαν να πρόκειται για την καμαριέρα φάντασμα. Πάμπολλα πλάνα που δείχνουν το πριν και το μετά του DSK προβλήθηκαν και στα ελληνικά κανάλια. Οι πρώτες εικόνες, στα μέσα του Μάη, τον έδειχναν σιδεροδέσμιο, καταβεβλημένο, αξύριστο, όμως οι εικόνες της πανηγυρικής εξόδου του μετά της συζύγου του, αμέσως μετά την άρση του κατ’ οίκον περιορισμού, εκπέμπουν αυτοπεποίθηση και υπεροχή. Ατσαλάκωτο κοστούμι, κολλαριστό πουκάμισο. Κάποια λεπτά διασημότητας κέρδισε και το ιταλικό εστιατόριο Scalinatella στο Μανχάταν όπου έλαβε χώρα το δείπνο της απελευθέρωσης.

Τι θα γίνουν τώρα τα δεκάδες ανέκδοτα και λογοπαίγνια που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα για την καμαριέρα και τον ισχυρό άνδρα, τι θα γίνει η διαφήμιση για τα γαριδάκια με τον Μάρκο Σεφερλή και τη Βάνα Μπάρμπα, τι θα γίνει με τα σατιρικά τηλεοπτικά νούμερα που περιστρέφονταν γύρω από το ξενοδοχειακό σεξ;

Δεν υπήρξε βιασμός, δεν υπήρξε πληρωμή ή απαίτηση πληρωμής – τουλάχιστον σύμφωνα με ό, τι έχει δημοσιοποιηθεί έως τώρα. Μια καμαριέρα μαύρη ερωτιάρα, δίχως ουίσκι και γλυκιά κιθάρα, απόλαυσε μέρα μεσημέρι το σεξ με έναν άνδρα που έχει τα διπλάσια χρόνια της και ύστερα έπιασε ξανά τη σφουγγαρίστρα και πήγε να καθαρίσει ένα διπλανό δωμάτιο προτού προβεί στην καταγγελία περί βιασμού. Πρώτα το καθήκον!

Ανιση είναι η μιντιακή σκιαγράφηση των κεντρικών χαρακτήρων. Οι κάμερες έχουν αποτυπώσει τον DSK στις στιγμές της ταπείνωσης αλλά και του θριάμβου, όμως ένα πέπλο σκεπάζει τη ζωή μιας γυναίκας που ήρθε μετανάστρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και κατέληξε πρωταγωνίστρια σε μια ιστορία με διεθνή αντίκτυπο. Δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα η διαδρομή της, δεν ήταν πανεπιστημιακοί, διανοούμενοι και καλλιτέχνες οι φίλοι της στο Μπρονξ, ενώ κανείς δεν ξέρει αν κάποτε θα έρθει στο φως η δική της εκδοχή περί «Sex and the City».

Πού σταματάει το ιδιωτικό και πού αρχίζει το δημόσιο; Δημόσια ήταν η ταπείνωση και των δύο κεντρικών προσώπων, στιγμιαίος ο στιγματισμός του πρώτου, αλλά ανεξίτηλος ο διασυρμός της δεύτερης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή