Εκλογές και χρεοκοπία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει ποια γραμμή θα ακολουθήσει. Είναι σαφές πως ορισμένοι υπουργοί επιλέγουν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις ή και επώδυνες αποφάσεις, όπως συνέβη με τα ταξί ή τις αλλαγές στα ΑΕΙ. Είναι, όμως, επίσης προφανές ότι ένα τμήμα της κυβέρνησης θα ήθελε τις εκλογές τον Σεπτέμβριο, γιατί νιώθει ότι δεν αντέχει την υλοποίηση των ήδη ψηφισθέντων μέτρων και δεν θέλει να ταυτισθεί με τον αντίκτυπό τους.

Ταυτοχρόνως η αντιπολίτευση επιμένει στη διεξαγωγή εκλογών και δεν αφήνει περιθώρια συνεννόησης και συναίνεσης, ενώ και το κράτος λειτουργεί με τους συνήθεις δικούς του ρυθμούς.

Η κατάσταση είναι όμως επικίνδυνη, καθώς τα ελλείμματα ξεφεύγουν και εξαντλείται η υπομονή των εταίρων και δανειστών μας. Αν χαθούν οι επόμενοι μήνες και πάμε σε εκλογές το φθινόπωρο, η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το φάσμα χρεοκοπίας. Αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί που ασχολούνται με σενάρια εκλογών αντί να κάνουν τη δουλειά τους, είτε αυτή είναι να κυβερνούν είτε να ασκούν αντιπολίτευση με υπεύθυνο τρόπο;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή