Αθήνα – Ιερουσαλήμ, μια καλοκαιρινή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας

Αθήνα – Ιερουσαλήμ, μια καλοκαιρινή γέφυρα φιλίας και συνεργασίας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πολύ θερμό κλίμα, και όχι μόνο λόγω θερμοκρασιών, εξελίσσεται το επίσημο ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Από την Κυριακή, ημέρα άφιξης του προεδρικού ζεύγους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ έως σήμερα το βράδυ, που ολοκληρώνεται η επίσημη επίσκεψη, ο Ελληνας Πρόεδρος είχε πλήθος υψηλών επαφών μέσα σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα, που επισφραγίζει με τον πλέον συμβολικό αλλά και πρακτικό τρόπο την αναθέρμανση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ταξίδεψαν στο Ισραήλ και ο υπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Λαμπρινίδης, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ι. Μανιάτης. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, κυρία Μαίη Παπούλια, ο Ελληνας Πρόεδρος έτυχε θερμότατης υποδοχής από τον ομόλογό του, κ. Σιμόν Πέρες, συνάντησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου (ο οποίος του παρέθεσε χθες γεύμα), τον πρόεδρο της Βουλής του Ισραήλ, κ. Reuvem Rivlin, την αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κυρία Tzipi Livni αλλά και τον Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης, Συρίας, Αραβίας, πέρα του Ιορδάνου, Κανά της Γαλιλαίας και Αγίας Σιών, κ.κ. Θεόφιλο Γ΄. Μετά την παρασημοφόρηση του Ελληνα Προέδρου έγινε προσκυνηματική επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο.

Σήμερα το πρωί προβλέπεται επίσκεψη και κατάθεση στεφάνου στο Ορος Hertzl και υποδοχή στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος με επίσημη ξενάγηση.

Ακολουθεί το Δάσος των Εθνών, αποκάλυψη αφιερωματικής πλακέτας και συμβολική φύτευση ενός ελαιόδεντρου από τον κ. Κάρολο Παπούλια. Γύρω στο μεσημέρι σήμερα, αναμένεται η άφιξη στη Ραμάλα και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Γιασέρ Αραφάτ, άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο και γεύμα από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Mahmoud Αbbas.

Η απογευματινή επιστορφή στο Τελ Αβίβ περιλαμβάνει την πολύ σημαντική συνάντηση με το ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό Forum και επαφές με τουριστικούς παράγοντες.

Ενα πολύ γεμάτο και παραγωγικό ταξίδι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αναμένεται στην Αθήνα απόψε νωρίς το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή