Γιορτές της Γης με την πανσέληνο του Ιουλίου στην ορεινή Βλάστη του νομού Κοζάνης

Γιορτές της Γης με την πανσέληνο του Ιουλίου στην ορεινή Βλάστη του νομού Κοζάνης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πανσέληνος του Ιουλίου κυριαρχεί στις Γιορτές της Γης, που διοργανώνονται για 11η φορά στην ορεινή Βλάστη του νομού Κοζάνης. Είναι μία από τις πολλές διαφορετικές προτάσεις που μας περιμένουν σε πανέμορφα μέρη της ελληνικής ενδοχώρας.

Οι Γιορτές της Γης ξεκινούν σήμερα, 14 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, με τα τύμπανα του Βασίλη Βασιλάτου στην κεντρική πλατεία της Βλάστης και ολοκληρώνονται την Κυριακή 17 Ιουλίου. Στόχος των διοργανωτών (Δήμος Εορδαίας, Κοινότητα Βλάστης, Εταιρεία Περιβαλλοντικής Ερευνας και Ενημέρωσης «Οικοτοπία») είναι να συναντηθούν οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής, να γλεντήσουν, να χορέψουν, να χαλαρώσουν. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας θα κλείσουν η βαλκανική μπάντα πνευστών από τη Θεσσαλονίκη που φέρει το όνομα Μακεδονική Φανφάρα και οι Χειμερινοί Κολυμβητές. Στις υπόλοιπες μέρες των Γιορτών της Γης μπορεί κανείς να δει ό,τι θέλει κι ό,τι φανταστεί: Εργαστήρι κατασκευής αχυρόκουκλας, κατασκευή χάρτινων ανεμόμυλων και οικολογικά παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιών, σεμινάριο κρουστών, εργαστήρι κατασκευής γαντόκουκλας, περιβαλλοντικά παιχνίδια αλλά και πολλές συναυλίες.

Για τους επισκέπτες υπάρχει μέριμνα για κάμπινγκ, που περιλαμβάνεται στο εισιτήριο όλου του τετραήμερου (30 ευρώ). Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και 18 ευρώ το διήμερο. Ενας δημιουργικός τρόπος όχι μόνο για να ξαναζωντανέψουν μακρινοί και άγνωστοι τόποι αυτής της χώρας, αλλά και μια διαφορετική πρόταση για διακοπές σε καιρούς κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή