Η καλοκαιρινή Αθήνα χορεύει σουίνγκ στην πλατεία Κλαυθμώνος

Η καλοκαιρινή Αθήνα χορεύει σουίνγκ στην πλατεία Κλαυθμώνος

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις νότες του σουίνγκ χορεύουν κορίτσια κι αγόρια, ομορφαίνοντας το πολύπαθο κλεινόν άστυ με τη θετική διάθεση που εκπέμπουν, τις γεμάτες κέφι χορευτικές φιγούρες τους και τα ρούχα τους που φέρουν έντονη τη ρετρό διάθεση. Τα κορίτσια, ή αλλιώς followers όπως λέγονται στο σουίνγκ επειδή ακολουθούν τους leaders – οδηγούς, φορούν λουλούδι στα μαλλιά, σοσόνια, ρετρό πουαντιγέ φορέματα, τιράντες και φούστες που στροβιλίζονται στις φιγούρες του lindy turn ή lindy circle ή ενός swing out, αλλά… σηκώνονται επικίνδυνα στα ακροβατικά εν-aerials! Τα αγόρια διαλέγουν τιράντες και προαιρετικά τραγιάσκα, αναλόγως της θερμοκρασίας. Ολοι, όμως, χορεύουν με μαλακά, κλειστά παπούτσια προς αποφυγήν… ατυχημάτων.

Το πολύ όμορφο αυτό θέαμα μπορούν να απολαύσουν δωρεάν όσοι παραμένουν καλοκαίρι στην Αθήνα και επισκεφθούν σήμερα, καθώς και τις ερχόμενες δύο Πέμπτες 21/7 και 28/7, την πλατεία Κλαυθμώνος. Από τις 20.30 έως… όσο αργά τραβήξει, οι Αthens Swing Cats, η τριμελής ομάδα εκμάθησης Savoy Lindy Hop (αναζητήστε τους στο Facebook και στη διεύθυνση www.AthensSwingCats.com), η οποία εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έχει κατορθώσει να αριθμεί περί τους 400 μαθητές και μαθήτριες και να λειτουργεί ενδεχομένως ως «δεξαμενή» νέων ταλέντων, θα χορεύει υπό τους ήχους της τζαζ Big Band του Δήμου Αθηναίων. Με σύνθημα «Καλοκαίρι στην πόλη: Ο πολιτισμός στις πλατείες και στους δρόμους», σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό, τα Μουσικά Σύνολα του δήμου και την Τεχνόπολη, τα τρία μέλη-δάσκαλοι, η Τζοζεφίν Γιαννακοπούλου, ο Ben Librojo και η Χριστίνα Φιορεντζή, με τη συνδρομή των πιο έμπειρων μαθητών, πρόθυμαa θα πιάσουν από το χέρι όσους περαστικούς κοντοσταθούν για να χαζέψουν, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να θελήσουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο σουίνγκ. «Στόχος και σκοπός μας είναι να δουν και να αγαπήσουν όσο περισσότεροι γίνεται το σουίνγκ. Θέλουμε να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας και βάζουμε τα δυνατά μας γι’ αυτό», λένε με ένα στόμα και οι τρεις.

Η σημερινή και οι ερχόμενες δύο Πέμπτες ολοκληρώνουν μια σειρά πάρτι και events των Athens Swing Cats τα οποία προηγήθηκαν, με αποκορύφωμα το διήμερο πρώτο Swing the City Fest που διοργανώθηκε στην πλατεία Αβησσυνίας την προηγούμενη εβδομάδα. Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου, που διασκέδασε και απόλαυσε χορό υπό τους ήχους της Penny and the Swinging Cats, μεταξύ άλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή