Ελλάδα και Ρωσία πιο κοντά στον πολιτισμό

Ελλάδα και Ρωσία πιο κοντά στον πολιτισμό

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δείπνο εργασίας στο φημισμένο «Πούσκιν Καφέ» της Μόσχας είχε χθες το βράδυ ο Ελληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος με τον Ρώσο ομόλογό του Αλεξάντρ Αβντέεγεφ, μας γράφει ο ανταποκριτής μας Αχιλλέας Πατσούκας. Η συνάντηση αυτή ήλθε ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες πριν από μία εβδομάδα. Το κυρίως πιάτο της διμερούς ατζέντας εστιάστηκε στο «Κοινό Πολιτιστικό Ετος Ελλάδα-Ρωσία» που θα πραγματοποιηθεί το 2014. Οπως αποκάλυψε ο Παύλος Γερουλάνος, το 2014 η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει πολιτιστικά δρώμενα απ’ όλους τους τομείς του ρωσικού πολιτισμού, με αποτέλεσμα εκτός από τους Θεσσαλονικείς να μετατραπεί σε πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους της υπόλοιπης Ελλάδας όσο και για τους Βαλκάνιους. Πέραν του «Κοινού Πολιτιστικού Ετους 2014» οι δύο υπουργοί συζήτησαν διεξοδικά το κοινό ενδιαφέρον που υπάρχει γύρω από την έβδομη τέχνη. Με τον Παύλο Γερουλάνο να αναλύει στον ομόλογό του τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει για επενδύσεις στον χώρο του κινηματογράφου το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες, οι δύο υπουργοί μίλησαν για τον προπομπό αυτής της συνεργασίας, που είναι η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι», η οποία αφορά τη ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και το μεγαλύτερο μέρος της θα γυριστεί στη Ρωσία.

Με δηλώσεις του ο κ. Π. Γερουλάνος υποστήριξε πως αυτή η ταινία θα συμβάλει προκειμένου οι δύο λαοί να γνωρίσουν καλύτερα τις κοινές τους παραδόσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή